Uutisen päiväys

6.4.2013← Takaisin

Koitolle Suomen mestaruus naisten viestissä

Vieremän Koitto voitti naisten 3x5km viestissä kultaa joukkueella Marjaana Pitkänen, Eveliina Randelin ja Kerttu Niskanen. Naisten viestissä tehtiin protesti, jonka takia lopullista tulosta jouduttiin odottamaan. Hopealle hiihti Hämeenlinnan Hiihtoseura ja pronssille Oulun Hiihtoseura.

Marjaana Pitkänen ja Kerttu Niskanen hiihtivät Kontiolahdella jo toiseen Suomen mestaruuteen. Lähellä oli, ettei Vieremän Koitto saanut naisten viestiin joukkuetta, kun kymmenen viikkoa sitten synnyttänyt Eveliina Randelin yritti peruuttaa osallistumisensa vielä loppuviikosta.
- Me päätettiin Marjaanan kanssa, että hommataan Eve kisapaikalle. Mahtava homma, että saatiin vanha porukka kasaan, Niskanen nauraa.

Avausosuuden hiihtänyt Pitkänen ei ollut omaan mestaruushiihtoonsa täysin tyytyväinen:
­Oma hiihto ei ollut tänään hirveen hyvän tuntuista, mutta sieltä minä sitkuttelin tulemaan, niin ihan hyvistä asemista pääsi Eveliina lähtemään.
Äitiyslomalla oleva Randelin on kilpaillut edellisen kerran viime keväänä. SM-kultaa tuonut hiihto oli naisen ensimmäinen ja viimeinen kilpailu tälle kaudelle.
­ Aika hirveätä oli, mutta tulipahan ainakin jotain jännitystä, kun oli Kertulla pitkä ero, Randelin kertoo.
Joukkueen ankkuriosuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen lähti reilun minuutin kärkihiihtäjien perään.
­ Lähdin vaan hiihtämään omaa hiihtoa. Toisella kierroksella aloin päästä mitalin makuun, mutta loppuun saakka kyllä sai voitosta hiihtää, Niskanen kertoo.
Nainen nauratti lehdistöä kertomalla, kuinka takaladulla ennen maalia yritti saada edellään hiihtäneen Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakalan sivuun.
­ Yritin huutaa latua, mutta ei se antanut, Niskanen nauroi.
­ Hienoa, että saatiin joukkue kisaan ja todella hienoa, että tuli voitto.

Hopeajoukkueen ankkuriosuuden hiihtänyt Hakala oli hopeahiihtoon tyytyväinen.
­ Mä en ole ikinä jännittänyt niin paljon hiihtoa kuin tänään. Ehkä vähän varovaisesti lähdin laskuihin tällä kerralla, kun edellisellä kerralla taisi päätyä keskeyttämiseen meidän suoritus, Hakala kertoo.

Pronssin kohtalosta käytiin kova vääntö. Oulun Hiihtoseura hiihti pronssille, mutta protestin myötä Eeva Palosaaren ulosajosta annettiin kirjallinen varoitus ja kymmenen sekuntin aikasakko. Tämän seurauksena pronssille nousi Lempäälän kiri. OHS teki kuitenkin vastaprotestin, jonka mukaan tällä kaudella maailmancupissa on vastaavista rikkeistä selvitty suullisella varoituksella.
Siispä OHS palasi pronssille joukkueella Palosaari, Riitta-Liisa Roponen ja Ruut Vähämetsä.

 

Lisää kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/naisten-kommentit-sm-viestin-jal/