Uutisen päiväys

15.8.2010← Takaisin

Keituri ja Olli jakoivat viidennen sijan Einsiedelnissä

  Mäkihypyn kesä GP:n kolmas kilpailu käytiin 15. elokuuta Sveitsin Einsiedelnissä. Suomalaiskaksikko Harri Olli ja Kalle Keituri sijoittuivat kilpailussa hienosti jaetulle viidelle sijalle.

   

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2010 jatkui sunnuntaina 15. elokuuta Sveitsin Einsiedelnin HS 117-mäessä. Kilpailu käytiin puuskittaisen tuulen vuoksi haastavissa oloissa ja jätettiin sen vuoksi yhden kierroksen kilpailuksi. Japanin Daiki Ito voitti kilpailun päivän pisimmällä 116 metriä kantaneella hypyllä. Kalle Keituri ja Harri Olli taistelivat paikkansa kärkiviisikkoon vahvoilla hypyillään: Keituri 109,5 metriä ja Harri Olli 106 metriä. Olli sai tuulikertoimista hyvitystä 13.3 pistettä hypättyään voimakkaassa takatuulessa.
  Einsiedelnin kisa ei ollut kaikkein tasapuolisin tuulen puuskaisuuden vuoksi, mutta Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä oli iloinen viidelle sijalle hypänneen kaksikon onnistumisesta.
  - Tämä oli tuuli kisa, puuskissa jopa kahdeksaa metriä. Kalle ja Harri hyppäämällä hyppäsivät tänään itsensä hienosti kilpailun jaetulle viidennelle sijalle. Harrin kohdalle sattui voimakas takatuuli, mutta hän pystyi hyppäämään yhden päivän parhaista hypyistä siitä huolimatta. Matti Hautamäki oli päivän epäonnisia, kun kummulla tullut puuska häiritsi  hyppyä pahasti. Sen jälkeen ei vaan ollut enää mitään tehtävissä, kertoo Niemelä kilpailusta.

  Päävalmentaja Niemelä on tyytyväinen kesä GP:n avauskilpailujen kokonaisuuteen.
  - Ilahduttavaa on, että kolmessa kisassa joukkueestamme oli kolme eri hyppääjää seitsemän parhaan joukossa ja Kalle Keituri oli kolmen maan kiertueen kokonaiskilpailun neljäs, ne ovat lupaavia tuloksia. Tulostason vaihtelut johtuvat välinetestaamisesta, olemme kokeilleet uusia siteitä, pukuja ja suksia. Joukkueesta Kalle on jo sinut välineiden kanssa, summaa Niemelä kesä GP:n alkutaivalta.

  Mäkihypyn GP jatkuu ensi viikonloppuna Puolan Wislassa 20.-21.8. Suomen joukkue jatkaa ns. nuorella kokoonpanolla Puolaan.
  - Jatkamme ns. nuorella kokoonpanolla Wislaan, joukkueessa mukana siellä ovat Ville Larinto, Kai Kovaljeff, Olli Muotka, Kalle Keituri ja Harri Olli. Matti Hautamäki ja Janne Ahonen keskittyvät tässä välissä kotona harjoitteluun ja jatkavat siellä välinepäivityksiä, kertoo Niemelä joukkueen jatkosuunnitelmista.

   

  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn kesä Grand Prix 2010
  15.8.2010 Einsiedeln SUI, HS 117
  1. Daiki Ito JPN 138.4
  2. Adam Malysz POL 136.7
  3. Maciej Kot POL 130.1
  5. Kalle Keituri 127.6
  5. Harri Olli 127.6
  30. Olli Muotka 113.8
  47. Matti Hautamäki 103.5

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com