Uutisen päiväys

29.1.2005← Takaisin

Keijo Kurttila kiri sprintin Suomen mestariksi

Kuusamon Erä-Veikkojen Keijo Kurttila oli perinteisen sprintin nopein Jämillä jatkuneissa SM-hiihdoissa. Toiseksi tuli Vantaan Hiihtoseuran Lauri Pyykönen ja kolmanneksi Joutsan Pommin Jari Joutsen.

Kultamitalisti Keijo Kurttila ei ollut aamun aika-ajossa parhaimmillaan, mikä sai hopealle sijoittuneen Lauri Pyykösen heittämään, että kovissa kansainvälisissä koitoksissa vain tämä itse ja Jari Joutsen olisivat selviytyneet karsinnasta jatkoon. Pyykönen oli Jämin aika-ajon nopein ja pronssimitalisti Jari Joutsen toiseksi nopein.

Perinteisellä hiihdetyn SM-sprintin aika-ajossa Kurttila kuitenkin selvisi seitsemänneksi nopeimmalla ajalalla jatkoon, eikä antanut finaalissa muille mahdollisuutta.
- Päätin heti, että otan piikkipaikan ja lisään sitten vauhtia sitä mukaa kuin tarvitaan. Tuota  Pyyköstä pelkäsin, on se sen verran kova jätkä tasatyönnössä.

Kurttilan taktiikka piti, mutta lähelle muut finalistit pääsivät. Koko nelikko oli maalissa yhden sekunnin sisällä.

Hopeamitalisti Lauri Pyykönen oli itse yllättynyt hyvistä hiihdoistaan. Tuntemukset ennen kilpailua olivat olleet aivan jotain muuta.

- Pragealton mc-joukkuesprintti oli todella kova kisa ja reissu muuten oli rasittava. Sieltä lähdettiin kiireellä ”kuin kuppa Töölöstä” ja ruokaakin sai vasta joskus illalla, muisteli Pyykönen ja kertoi olevansa luottavainen Oberstdorfin MM-kisojen suhteen.

Pronssimies Jari Joutsen harmitteli tehneensä matkan varrella muutaman huonon valinnan ja siinä meni mahdollisuudet parempaan sijoitukseen.

- Eikä se kolmaskaan sija ollut kirkossa kuulutettu, hän tunnusti. 

Miesten sprinttifinaalissa neljänneksi sijoittui Joensuun Katajan Olli-Pekka Tolvanen.