Uutisen päiväys

4.2.2011← Takaisin

Katri Lylynperä avasi Suomen mitalitilin PM-hiihdoissa

Sastamalalainen Katri Lylynperä avasi Suomen mitalitilin alle 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Ruotsin Örnsköldsvikissä. Ylöjärven Ryhdin hiihtäjä voitti hopeaa perinteisen hiihtotavan sprintissä perjantai-iltana.

Hyvää suomalaismenestystä täydensivät viidenneksi sijoittunut Hanna Varjus ja poikien parhaana niin ikään viidenneksi yltänyt Ville Ahonen.

”A-finaalipaikka oli jo yllätys, sillä tavoitteena oli päästä kolme kertaa hiihtämään eli 12 joukkoon. Finaalissa oli neljäntenä-viidentenä, mutta nousin viimeisessä mäessä toiseksi. Maalisuoralla yritin vielä kultaa, mutta ei tasuri riittänyt. Tosi hyvä päivä”, Lylynperä iloitsi.
Lauantaina hiihdettävältä vapaan vitoselta hän ei suuria odota.
”Ei ole oikeastaan mitään odotuksia. Perinteinen on minulla vähän vahvempi kuin vapaa. Lähden tekemään hyvää hiihtoa”, 17-vuotias hiihtäjä tuumi.
Hanna Varjus harmitteli lähinnä sitä, ettei loppukilpailuissa hiihtänyt alkumatkaa röyhkeämmin. Imatralainen oli viidennen sijan tuoneeseen iltaansa muuten tyytyväinen.
”Hiihto tuntui vähän väsyneeltä karsinnasta asti, mutta hyvin jaksoin”, Varjus iloitsi.
Vapaan vitonen on hänelle arvoitus, sillä polvivaivasta toipunut hiihtäjä on hiihtänyt vapaalla tänä talvena vain yhden kisan.
”Tavoitteena on ehjä hiihto”, Varjus sanoi.

Kuusi suomalaista välierissä

Imatralainen Ville Ahonen oli niin ikään tyytyväinen iltaansa, josta tuloksena oli viides sija.
”Hiihdoista jäi hyvä maku, kun väsyneenäkin pystyin puristamaan. Aika-ajo oli tänään helpoin, siinä ei ollut painetta. Fyysisesti raskain oli finaali, kun olin väsynyt”, Ahonen summasi.
Joukkueenjohtaja Pia Pekonen oli hiihtäjien iltaan tyytyväinen, sillä karsinnassa kaatunutta Ville Sampolahtea lukuun ottamatta kaikki pääsivät jatkoon. Välieriin selvisi kaikkiaan kuusi suomalaista, loppukilpailuun hiihtäneiden lisäksi Saana Kemppainen, Christoffer Lindvall ja Joona Joensuu.

PM-kilpailuiden tulossivu: http://www2.idrottonline.se/HagglundsIoFK-Skidor/Vara-arrangemang/NordicJuniorSkiCompetition/NordicJuniorSkiCompetition2011/Results/