21.8.2010← Takaisin

Kamil Stoch kisan voittoon Wislassa - Keituri 10. ja Olli 11.

Mäkihypyn FIS kesä GP jatkui lauantaina 21. elokuuta Puolan Wislan HS 134-mäessä. Kamil Stoch vei kilpailun voiton - suomalaiskotkat onnistuivat tasaisen hyvin koko ryhmä.

Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix Puolan Wislassa oli edellispäivän tapaan puolalaisyleisölle riemukas, kun oman maan hyppääjäsankari kiipesi korkeimmalle korokkeelle lauantaina 21. elokuuta käydyn kilpailun jälkeen. Kamil Stoch venytti HS 134-mäessä käydyssä kisassa 131 ja 129 metriä kantaneet hypyt ja oli päivän ylivoimainen voittaja. Japanin Daiki Ito oli kilpailun kakkonen ja Norjan Tom Hilde kolmas.
    Suomalaiskotkien ilonaiheena lauantaina oli tasaisen hyvä hyppääminen - Kalle Keituri hyppäsi kisassa 120.5 ja 121 metriä ja sijoittui kilpailun kymmenenneksi, Harri Olli oli vain muutaman kymmenyksen Keituria heikompi 120 ja 121 metrisillä hypyillään ja sijoitus yhdestoista. Ville Larinnon hyppykunnon löytyminen on sujunut toivotusti ja lahtelaiskotka ilahdutti jo perjantaisessa Wislan kisassa selviydyttyään kilpailun toiselle kierrokselle. Larinto uusi saman lauantaina – sijoitus kahdeskymmenestoinen. Kai Kovaljeffin kilpailu sujui myös GP:n alkutaivalta selvästi paremmin, arvokas pistesaalis kertyi kahdennestakymmenennestä sijasta.
    Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä on tyytyväinen ryhmäänsä kolmen viikon kiertueen jälkeen ja lauantain kilpailussa ilahdutti neljän hyppääjän pisteille nousu.
    - Kolme viikkoa ollaan oltu yhtäjaksoisesti reissussa ja se alkaa painamaan kyllä jo jaloissa. Harri Olli ja Kalle Keituri pystyivät tekemään hyvää perushyppäämistä tänään, mutta pitkän kiertueen vuoksi paras terävyys jäi tänään näkymättä suorituksista. Todella positiivisena näen Ville Larinnon kuntoutumisen, ollaan saamassa yksi loukkaantunut takaisin kilpailukuntoiseksi. Kai Kovaljeff puolestaan onnistui viimein  tuomaan harjoituksissa näkyneen potentiaalin kisaan ja tuloskin oli heti ihan toinen, summasi Niemelä.
    Suomen joukkueen projekti kohti talvea etenee toiveiden mukaan ja GP:n aikana saatiin testattua paljon välineitä.
    - Tosi hyvä draivi on päällä koko joukkueessa ja olen tyytyväinen välinekehitystyöhömme tämän reissun aikanakin. Oikeaan suuntaan ollaan menossa siltä osin ja kilpailullisesti myös - kun tähän tulokseen muistetaan lisätä kotimaassa oleva hyppääjät: Ahonen, Hautamäki ja Happonen, voi hyvillä mielin jatkaa työn tekemistä kohti talvea, pohtii Niemelä.