Uutisen päiväys

17.1.2005← Takaisin

Kalle Palanderin voitonhaaveet päätyivät mahalaskuun

Kalle Palander eteni Wengenin pujottelun kärjessä, kunnes suksi tarttui porttiin ja seurauksena oli näyttävä kaatuminen. Ulosajot leimasivat kisaa muutenkin ja voittajaksi saatiin yllättäjä, Saksan Alois Vogl, 32.

 Suomen Kalle Palander oli lupaavasti kolmanena Wengenin klassikkopujottelun ensimmäisen kierroksen jälkeen, vain 0.44 johtavasta Kanadan Thomas Grandista. Toisen kierroksen väliaika osoitti Palarein etenevän kärjessä, kunnes... Suksi tarttui porttikeppiin ja miestä vietiin. Vauhdikkaan mahalaskun jälkeen suomalainen sai kaivaa lunta kamppeistaan ja mieli oli mustana. Mahdollisuudet pujottelun maailmancupin kärjen tavoittamiseen alkavat olla vähissä.

Kovien nimien ulosajot leimasivat Wengenin kilpailua muutenkin. Jo ensimmäisellä kierroksella ulos ajoivat mm. maailmancupin kokonaiskilpailun kärjessä oleva USA:n Bode Miller ja itävaltalaiset Mario Matt ja Rainer Schönfelder, yhteensä 23 laskijaa. Toisella keskeytyksiä tuli varsinkin lopussa - ensimmäisen kierroksen kärkinimet epäonnistuivat kaikki ja voiton vei ensimmäisen kierroksen jälkeen neljäntenä ollut Saksan veteraanilaskija Alois Vogl, jolle voitto oli uran ensimmäinen.

Kisan muut suomalaiset eivät yltäneet maailmancupin pisteille. Jukka Leino oli tällä kertaa 35:s ja Jukka Rajala 55:s.

Tulokset: www.fis-ski.com