Uutisen päiväys

16.2.2004← Takaisin

Kalle Palander paransi asemiaan pujottelucupissa

Suomen Kalle Palander nousi pujottelun maailmancupissa toiseksi sijoituttuaan sunnuntaina kakkoseksi Itävallan St. Antonissa käydyssä osakilpailussa. Kisan voitti ylivoimaisesti USA:n Bode Miller.

Miller otti paikkansa kärjessä jo kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Palander oli kolmantena 0.56 sekuntia johtavasta Milleristä. Väliin sijoittui Norjan nuori Truls Ove Karlsen,  joka oli 0,39 sekuntia Palanderia nopeampi. Vain sadasosan suomalaisen takana väijyi pujottelun maailmancupia johtava Rainer Schönfelder.

Huonokuntoisella radalla Bode Miller tällä kertaa kesti paineet ja otti ylivoimaisen voiton. Toiseksi taisteli Kalle Palander, 0,95 sekuntia voittajan takana. Toisena ollut Norjan Karlsen epäonnistui ja putosi kuudenneksi. Kolmanneksi nousi kotirinteessään laskenut naapurikylän poika Mario Matt, 1,09 voittajasta. Rainer Schönfelder oli neljäs ja säilytti näin pujottelun maailmancupin johtopaikan 505 pisteellään.

Kalle Palander nousi pujottelucupin toiseksi. Hänellä on koossa 455 pistettä. Palander ohitti näin sunnuntaina epännistuneen Benjamin Raichin, joka oli vasta 47:s. Raichin pistepotti on 442.

Suomen muista edustajista Jouni Kaitala ei jäänyt kauaksi toisen kierroksen paikasta. Hän oli 32:s. Myös Jukka Leinolla on onnistuessaan kaikki edellytykset nousta jälleen cup-pistelle. Tällä kertaa hän oli 39:s. Rasmus Laine ajoi ulos.

Tulokset: www.fis-ski.com