Uutisen päiväys

21.9.2004← Takaisin

Kalle Palander osaomistajaksi Halti OY:hyn

Huippupujottelija Kalle Palander on ulkoilu- ja lajivaatteita valmistavan Halti Oy:n uusi osakas. Hän on tehnyt jo usean vuoden ajan arvokasta tuotekehitysyhteistyötä yhtiön laskettelumalliston kanssa.

Sen lisäksi, että tänä syksynä lanseerataan hänen oma nimikkomallistonsa, Kalle Palander Limited Edition, monivuotinen yhteistyö on päätetty syventää osakkuudeksi. Huippupujottelijan uskotaan tuovan lisää vauhtia erityisesti Pohjoismaiden ja Keski-Euroopan lasketteluvaatebisnekseen, onhan hän erittäin kuuma nimi myös sikäläisten harrastajien keskuudessa. Vaikka Kalle on mukana tekemässä Halti-brändiä tunnetuksi maailmalla, pujottelu on edelleen tärkeimmällä sijalla hänen elämässään.

Heinäkuun alussa Halti Oy:n perustajan, Juhani Hyökyvaaran perhe luopui yrityksen omistuksesta. Uusiksi omistajiksi tulivat pääomasijoittaja 3i 49 %:n osuudella sekä yhtiön johto eli toimitusjohtaja Risto Salo, varatoimitusjohtaja Martti Uusitalo ja pääsuunnittelija Martti Kellokumpu yhteensä 51 %:n osuudella. Kalle Palanderin hankkima osakkuus sisältyy tuohon 51 %:iin.

Tähtäimessä Euroopan markkinat

Yrityksen toimitusjohtaja Risto Salo on luonnehtinut pääomasijoittaja 3i:n mukaantulon lisäävän mahdollisuuksia ja resursseja kansainvälistymiseen yhtiön strategian mukaisesti. Suomen urheiluvaatetuksen huippua edustavan Halti Oy:n tavoitteena on valloittaa osaamisellaan myös Pohjoismaiden ja Keski-Eurooppan lajivaatemarkkinoita; kasvua odotetaan saatavan erityisestilaskettelumallistolla. Myös yrityksen kotimaan päämarkkinoiden odotetaan jatkavan hyvää kasvuvauhtia.

Kalle tuo Halti-brändille tunnettuutta

Monivuotisen yhteistyön myötä Kalle Palander on antanut Halti Oy:lle arvokkaan panoksensa tuotekehitystyöhön sekä tuonut merkille tunnettuutta käyttäessään asuja kansainvälisissä kilpailuissa. Tänä syksynä kauppoihin lanseerataan oma nimikkomallisto, Kalle Palander Limited Edition, jonka ensimmäinen tuote on vapaa-aikaan suunniteltu takki. Mallisto täydentyy ensi keväänä viidellä muulla vapaa-ajan asulla, joiden ideointiin Kalle on osallistunut.

Osakkuuden myötä Kalle Palander suuntaa toimiansa liike-elämään sekä samalla myös aktiiviuran jälkeiseen tulevaisuuteensa. Hän on vauhdittamassa entistä tiiviimmin Halti-brändin kansainvälistymispyrkimyksiä kuitenkin niin, että tuotetestaus ja markkinointi suhteutetaan Kallen päätyöhön eli pujotteluun.