Uutisen päiväys

8.8.2010← Takaisin

Kalle Keituri suomalaiskotkista parhaassa vireessä – kolmas Hinterzartenissa

Saksan Hinterzartenissa kilpailtiin sunnuntaina 8. elokuuta mäkihypyn FIS kesä Grand Prix:n ensimmäinen henkilökohtainen kilpailu. Kalle Keituri oli kilpailussa upeasti kolmas.

 

 Kilpailun voiton vei lauantaisessa joukkuekilpailussakin hienosti hypännyt Puolan Adam Malysz. Malyszin hypyt kantoivat 103,5 ja 107 metriä. Suomalaiskotkien paras oli koko viikonlopun upeasti hypännyt Kalle Keituri, joka sijoittui kilpailussa kolmanneksi Itävallan Thomas Morgesternin jälkeen. Keituri hyppäsi kilpailussa 99,5 ja 106 metriä kantaneet hypyt.
Kalle Keiturin koko kesän kestänyt hieno hyppyvire, joka vei hyppääjän palkintopallille ja lauantaisen joukkuekilpailun vahva alku ilahdutti päävalmentaja Pekka Niemelää sunnuntain kilpailun jälkeen.
- Ensimmäinen palkintopallipaikka uudelle joukkueelle ilahduttaa tietysti, samoin eilinen joukkuekilpailun johto kolmen ensimmäisen hyppääjän jälkeen oli hyvin lupaavaa. Kun saadaan toipilaat kuntoon, niin voidaan katsoa luottavaisena eteenpäin, summaa Niemelä tilannetta ensimmäisen GP viikonlopun jälkeen.
Suomen mäkijoukkueen uusi henkilöstö on kokonaisuudessaan ensimmäisellä reissulla, jossa kilpaileminen ei ole pääasia, vaan pääpaino kolme viikkoa kestävällä kiertueella on harjoittelussa ja välinetestaamisella. Tämän vuoksi päävalmentaja näki Janne Ahosen mukaan lähtemisen Hinterzarteniin tärkeänä.
- Elokuun aikana kilpailutetaan kaikki maajoukkueurheilijamme, näin saadaan luotua toimiva yhteistyö henkilöstön ja urheilijoiden välille. Tämä on hyvin tärkeää talveen valmistautumisen kannalta. Tästä syystä olen tyytyväinen, että Janne Ahonen oli mukana tänä viikonloppuna, vaikka hän on vielä keskeneräisenä kuntoutumisessaan. Hienosti tehty Jannelta, toteaa Niemelä tyytyväisenä.

Päävalmentaja Niemelä muistuttaa uuden projektin ja mäkijoukkueen rakentamisen tulevaan talveen vasta alussa.
- Kallen palkintopallisijoitus heti Malyszin ja Morgesternin jälkeen oli upea saavutus nyt, mutta haluan kyllä muistuttaa, että tässä on paljon töitä vielä tehtävänä. Sanotaan vaikka, että tässä joukkueen projektissa valmistautuessamme talveen on kymmenen askelta. Olemme nyt tänä viikonloppuna ottaneet niistä sen ensimmäisen, kuvailee Niemelä pitkäjänteistä projektia.

 

Tuloskooste
FIS mäkihypyn kesä Grand Prix 2010
8.8.2010 Hinterzarten GER, HS 108
1. Adam Malysz POL 265.6
2. Thomas Morgestern AUT 261.8
3. Kalle Keituri 250.7
27. Matti Hautamäki 220.3
32. Harri Olli 106.8
34. Janne Ahonen 106.4
Mäkihypyn FIS kesä GP 2010 jatkuu Ranskan Courchevelissa 13.8.2010.
 
Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com