9.1.2010← Takaisin

Kaksi suomalaista palkintopallille Ruotsin Skandinavia-cupin osakilpailussa.

Teemu Kattilakoski oli parhaana suomalaisena toinen Skandinavia-cupin osakilpailussa vapaalla hiihtotavalla Ruotsin Åsarnassa. 20km vapaan hiihtotavan kilpailun voitti Norjan Geir Ludvig Aasen Ouren. Naisten 10km:n kilpailussa Krista Lähteenmäki oli kolmas. Kilpailun voitti Kiinan Li Hongxue

Kova pakkanen kiusaa myös Åsarnan kisajärjestäjiä, minkä takia kilpailumatkoja lyhennettiin ja kilpailut siirrettiin ylemmäs tunturiin osittain retkiladulle. Päivä oli kuitenkin suomalaisille hyvä, kun kaksi hiihtäjää saatiin palkintopallille, eikä voitotkaan olleet kaukana.
"Tasapainoinen hyvä suoritus. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja", kommentoi omaa hiihtoaan 6,3 sekuntia kärjelle hävinnyt Kattilakoski. Muista suomalaisista Jussi Simula oli 17. ja Lari Lehtonen 21.
"Aika eksoottinen latu. Harvoin on tarvinnut kumparelaskutaitoja. Muuten hyvä hiihto, mutta lopussa ei ihan jaksanut puristaa", tuumi Krista Lähteenmäki omaa menoaan. Kymmenen parhaan joukkoon selviytyi myös Maarit Korpi ollen 6.
Sunnuntaina on vuorossa perinteisen hiihtotavan kilpailut, naisilla 10km ja miehillä 15km.