Uutisen päiväys

6.3.2004← Takaisin

Kaikkien aikojen joukkuekilpailu Salpausselän illassa

"Huikea kisa" huokasi varmasti moni Salpausselän montussa lauantain joukkuemäen kilpailua seurannut. Kisan ylivoimaisesti voittaneen joukkueen, Norjan, valmentajan Mika Kojonkosken mielestä kisa oli paras joukkuekilpailu mitä koskaan on nähty. Toiseksi sijoittui Suomi ja kolmanneksi Japani.

Norjan joukkue Roar Romören, Sigurd Pettersen, Tommy Ingebritsen ja Roar Ljökesöy keräsi yhteensä 1073.7 pistettä. Norjalaisten huikeaa tasoa kuvaa se, että kilpailun kahdeksasta hypystä vain yhdessä Norjan hyppääjä hävisi vastaparinaan olleelle Suomen hyppääjälle - ja kuitenkin myös kaikki suomalaiset, Tami Kiuru, Akseli Kokkonen, Matti Hautamäki ja Janne Ahonen, hyppäsivät kilpailussa hienosti. Piste-eroa Norjaan tuli kuitenkin 41.6 pistettä.

Suomen ankkurina hypännyt Janne Ahonen antoi tunnustusta vastustajille ja totesi: "Yksi maa oli ylitse muiden. Ne olivat mielettömiä hyppyjä."

Sunnuntain henkilökohtaisesta kilpailusta on odotettavissa huima kilpailu, mikäli olosuhteet edelleen pysyvät yhtä upeina kuin ne Lahden lauantai-illassa olivat. "Nyt hypättiin tasapuolisissa olosuhteissa," summasi Janne Ahonen. Ahoselle kilpailu merkitsee taistelua maailmancupin pisteistä ja cupin voitosta. Jännitys säilyy - joukkuekilpailussa Ahonen oli ainoa suomalaisista, joka toisella kierroksella voitti parinsa eli juuri Ljökesöyn. Peli meni siis tasan, kun norjalainen voitti ensimmäisen hypyn.

Parin viikon takaisesta lentomäen MM-kilpailujen joukkuekilpailusta maiden välinen järjestys muuttui sikäli, että Japani sijoittui nyt kolmanneksi ennen Saksaa ja Itävaltaa, jotka Sloveniassa olivat Itävalta kolmantena ja Saksa neljäntenä.

Tulokset: http://www.fis-ski.com/

Lisätietoja: http://www.lahtiskigames.com/