25.1.2010← Takaisin

Juho Mikkonen neljäs ja Krista Lähteenmäki viides nuorten MM-sprintissä

Juho Mikkonen sijoittui neljänneksi ja Krista Lähteenmäki viidenneksi sprinttissä maastohiihdon nuorten alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen avauspäivänä maanantaina Saksan Hinterzartenissa. Sprintit hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla.

Mikkosen ero mitaleille oli pari sekuntia ja Kuhmo Skitä edustava Mikkonen oli tyytyväinen uransa tähän asti parhaaseen hiihtoonsa. Karsinnassa Mikkonen oli 14:s. Muut suomalaiset sijoittuivat seuraavasti: Jouni oli Komu 28:s, Oskar Sjölund 49:s ja Esa Vilhunen 81:s. Mestariksi hiihti Norjan Tomas Northug, joka on Petter Northugin pikkuveli.

Ikaalisten Urheilijoita edustava Krista Lähteenmäki paransi viimevuotista nuorten MM-kilpailujen sprinttisijoitustaan yhdellä pykälällä viidenneksi. Karsinnan Lähteenmäki selvitti kolmanneksi nopeimmalla ajalla. Muista suomalaisista Maria Grundvall oi 34:s, Sanna Markkanen 42:s ja Laura Joensuu 43:s. Mestaruuden voitti Ruotsin Hanna Brodin.

- Oli hyvä nähdä, että kärkihiihtäjämme pystyvät hiihtämään kansainvälisen kärjen tahtiin. Toisaalta sitten muiden ero kärkeen oli aika suuri, nuorten maajoukkueen St1 –ryhmän valmentaja Ilkka Jarva kommentoi.

Uuden lumen kelillä (-2 astetta) käytyjä kilpailuja venytti ajanottojärjestelmän kaatuminen alkuerissä. Välierien alkua jouduttiin odottamaan yli tunti.

- Tulospalvelun pettäminen aiheutti suurta hämminkiä ja epäselvyyttä. Jatkoon menijöiden selvittelyssä meni toista tuntia. Toivottavasti seuraavina päivinä ajanotto saadaan toimimaan, Jarva sanoi.

Huomenna nuorten MM-kilpailuissa on ohjelmassa alle 23-vuotiaiden sprintit.