Uutisen päiväys

5.2.2005← Takaisin

Joutsan Pommi ylivoimainen naisten viestissä

Keravan SM-hiihdoissa naisten 3x5 kilometrin viestin ylivoimainen voittaja oli Joutsan Pommi joukkueella Maija Saarinen, Riitta-Liisa Lassila ja Pirjo Porvari. Toiseksi sijoittui Lappeen Riento ja kolmanneksi Vihdin Viesti.

Viestin voittaja selvisi jo toisen osuuden jälkeen, kun MM-kisoihin valmistautumassa oleva Lassila hiihti lähes minuuttia nopeammin kuin osuuden toiseksi nopein, pronssijoukkueen Heli Peltonen. Joutsan aloittaja Maija Saarinen toi viestin vaihtoon neljäntenä. Ankkuri Pirjo Porvarilla ei ollut vaikeuksia säilyttää Riitta-Liisa Lassilan pohjustamia hyviä asemia. Mikään yllätysvoittaja Joutsa ei ollut ja ankkuri-Porvari tunnustikin kullan olleen tavoitteena.

Kun kulta oli selvä peli, käytiin hopeasta ja pronssista tiukka taisto, joka ratkesi vasta ankkureiden taistossa. Siinä Riikka Sarasoja oli vahvempi. ”Taktiikka piti”ja tuloksena oli hopea Lappeen Riennolle joukkueella Anu Kyyhkynen, Mari Vahviala, Riikka Sarasoja. Pronssijoukkueessa hiihtivät Katja Kolehmainen, Heli Peltonen, Marjo Korander.

Kilpailun neljäs oli Ounasvaaran Hiihtoseura joukkueella Mona-Liisa Malvalehto, Kristina Lehtola ja Pirjo Manninen. Joukkueesta Malvalehto oli osuutensa toiseksi nopein ja Manninen ankkureista nopein.