Uutisen päiväys

9.1.2012← Takaisin

Joukkueet Milanoon ja Otepäähän nimetty

  Maastohiihdon maailmancup jatkuu 14.-15.1. Italiassa Milanon sprinteillä, josta kiertue jatkaa 21.-22.1. Viron Otepäähän. Milanossa 14.1. lauantaina ohjelmassa ovat naisten ja miesten sprintit ja 15.1. sunnuntaina vuorossa joukkuesprintit. Otepäässä kilpaillaan lauantaina 21.1. perinteisen hiihtotavan sprintit, sunnuntaina 22.1. vuorossa naisten 10 km ja miesten 15 km perinteisellä hiihtotavalla.


  Päävalmentaja Magnar Dalen on nimennyt joukkueet sprintteihin Milanoon ja Otepään normaalimatkoille,  Otepään sprinttijoukkue nimetään Milanon sprinttiviikonlopun jälkeen. Milanoon lähtee kuuden urheilijan joukkue, kolme naista ja kolme miestä. Otepäähän lähtee ns. täysi joukkue normaalimatkoille ja sprintteihin.

  Päävalmentaja Dalen kommentoi tulevia maailmancupin kilpailuja Milanossa ja Otepäässä seuraavasti:
  -”Milanossa on lyhyt ja aika tasainen sprinttirata, hiukan kuin Düsseldorfissa. Ensi vuonna MM-kisoissa sprintit ovat perinteisellä hiihtotavalla ja kun Milanossa hiihdetään vapaan sprintit niin voidaan sanoa että Milanon sprintit ovat tällä kaudella ”low priority” kokonaisuutta mietittäessä. Lisäksi kun meillä on tiukka budjetti, niin Milanon osalta me pystymme samalla säästämään hiukan kuluissa. Otepäähän lähtee taas sitten vastaavasti täysi joukkue niin normaalimatkoille kuin sprintteihinkin. Otepäässä taas kilpaillaan perinteisellä hiihtotavalla ja perinteisen kisoja, mukaan lukien sprintit, ei liikaa enää tällä kaudella ole. Otepään sprinttijoukkue nimetään Milanon viikonlopun jälkeen.”

  Päävalmentaja Magnar Dalenin nimeämät joukkueet:

  14.-15.1. Milanon sprintit:

  Naiset:

  Riikka Sarasoja-Lilja, Mona-Lisa Malvalehto, Anne Kyllönen.

  Miehet:
  Anssi Pentsinen, Martti Jylhä, Matias Strandvall.

  21.-22.1. Otepää, normaalimatkat (naiset 10 km, miehet 15 km)

  Naiset:
  Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen, Aino-Kaisa Saarinen, Krista Lähteenmäki, Kerttu Niskanen
  Varalla: Riikka Sarasoja-Lilja

  Miehet:
  Tero Similä, Sami Jauhojärvi, Matti Heikkinen, Ari Luusua, Ville Nousiainen
  Varalla: Anssi Pentsinen

  Lisätietoja:

  Suomen Maastohiihto ry
  Magnar Dalen
  maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
  puh: +358 45 113 3006

  Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi