Uutisen päiväys

2.2.2013← Takaisin

Jauhojärvi Sotshin yhdistelmäkisan 34:s

Sami Jauhojärvi starttasi ainoana suomalaismiehenä 30 kilometrin yhdistelmäkisaan Sotshin maailmancupissa. Jauhojärvi sijoittui kisassa 34:nneksi puolitoista minuuttia kisan voittajasta jääneenä.

- Pertsan hiihdon taktiikasta voit antaa suosiolle mulle kolme lammasta, niin huonosti se meni. Siinä oli yksi latu neljästä, joka luisti ja aivan hillitöntä miekkailua sijoista. Ei tarvinnut kuin pieni nukahdus, niin yhtäkkiä oli parikymmentä jätkää edellä. Kiripisteitä varten piti jo kierrosta ennen katsoa paikka valmiiksi. Hirveitä spurtteja ei ollut järkeä lähteä tekemään ja kuluttamaan voimiaan, Sami Jauhojärvi kertoo taktiikan pettämisestä.
Perinteisen osuuden jälkeen Jauhojärvi tuli vaihtoon 33:ntena noin 20 sekuntia kärjestä jäljessä.
- Oli kuitenkin kiva nähdä, että normaalilla suorituskunnolla pysyn perinteisellä helposti mukana. Vaikka tulos ei varmasti kotimaassa kuohuta, ainakaan positiiviseen suuntaan, niin minulle se antoi signaalin siitä, että suunta on oikea.

Kokonaiskisassa Jauhojärvi sijoittui 34:nneksi liki puolitoista minuuttia kisan voittaneelle Sveitsin Dario Colognalle jääneenä.
- Vapaa meni miten meni. Ladulla oli oikeasti ahdasta ja tämmöinen keli kuin tänään oli. Väliaikalähtönä tämä olisi ollut aivan huippukisa ja –rata, mutta yhteislähdössä ohituspaikkojen puute vaikutti todella paljon tässä kelissä.
Ahtaalla ladulla letkan ohittaminen olisi vaatinut kunnon runttausta.
- Tällä kunnolla ohittaminen oli radalla lähes mahdotonta. Eihän se mikään homma ois ollut, jos ois huippuvedossa, mutta mulla on vielä nousukunto. Ei tällä kunnolla ollut järkeä lähteä kuluttamaan voimia ohittamiseen.