29.1.2012← Takaisin

Järvelälle kauden toinen voitto vammaisampumahiihdon maailmancupissa

Maija Järvelä otti kauden toisen voittonsa vammaisampumahiihdon maailmancupissa, kun hän myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa oli paras pikakilpailussa Wisconsinin Cablessa. Yhdysvaltain kiertueen toisessa kilpailussa Järvelä ampui ainoan ohilaukauksensa ensimmäiseltä paikalta.

Järvelä voitti liikuntavammaisten pystyhiihtäjien 6 kilometrin kilpailun 22,2 sekunnin erolla neljä ohilaukausta ampuneeseen Puolan Katarzyna Rogowieciin. Järvelä iloitsi hienosta ja tiukasta kilpailusta kärjen osalta.
”Sisulla mentiin tänään. Ensimmäisessä ammunnassa oli tosi hankalat tuuliolosuhteet ja ammunta kesti kauan. Onneksi selvisin vain yhellä sakolla, ja toiselta paikalta tuli nopeat nollat. Hiihto oli parasta tälle kaudelle, mutta silti aika "väkisten vääntämistä" eli sisulla mentiin. Viimeisellä kierroksella pystyin sen verran vielä vauhtia kiristämään, että voitto irtosi. Positiivisinta oli nyt se että sain lopulta itseni ahtaalle ja kisavauhtikin alkaa pikkuhiljaa löytyä”, Järvelä sanoi.
Järvelän kilpailut ampumahiihdossa jatkuvat jo myöhään sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on 10 kilometrin matka.