Uutisen päiväys

2.2.2012← Takaisin

Järvelä voittoon vammaishiihdon maailmancupissa

Maija Järvelä otti vammaishiihdon maailmancupissa kauden ensimmäisen ykkössijansa Minneapolisissa Minnesotassa keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa ykköstila tuli perinteisen sprintissä. Miehissä Ilkka Tuomisto putosi niukasti loppukilpailusta ja oli viides.

”Paras pertsan kisa ikinä, olen erittäin tyytyväinen voittoon. Väsynyttä menoa, mutta kova halu oli voittaa tänään. Aika-ajo oli poikkeuksellisesti parasta menoa tänään, välierä oli huonoin ja finaalissa jaksoin vielä puristaa hyvin. Kaiken kruunasi loistava suksi”, Järvelä kertasi päiväänsä iloisena.

Aiemmin Järvelä oli jo ottanut tällä kaudella kolme ykköstilaa ampumahiihdon cupissa.

"Nyt olisi ollut hyvää lyöntiä pertsan sprintissä, mutta ei jakoja näin loivapiirteisellä radalla. Finaalissa oli vain kaksikätisiä, joista melkein kaikki veti vaparin suksilla. Olin paras ykskätisistä. Vähän jäi hapan maku kisasta mutta näillä mennään", Tuomisto sanoi.

Yhdysvaltain-kiertueella hiihdetään Minneapolisissa vielä vapaan hiihtotavan pitkillä matkoilla.

Tulokset:

Minneapolis, Minnesota, USA:
Vammaisampumahiihdon maailmancup, sprintit (p):
Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät, naiset: 1) Maija Järvelä Suomi, 2) Shoko Ota Japani, 3) Katarzyna Rogowiec Puola.
Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät, miehet: 1) Vegard Dahle Norja, 2) Nils-Erik Ulset Norja, 3) Kiril Mihailov Venäjä,… 5) Ilkka Tuomisto Suomi.

Yhdysvaltain kiertueen jäljellä oleva kilpailu:
Minneapolis, Minnesota:
Torstai, 2.2.: Maastohiihto, naiset 15 ja miehet 20 km (v)