Uutisen päiväys

15.12.2012← Takaisin

Järvelä kakkoseksi ampumahiihdon pikamatkalla

Maija Järvelä aloitti vahvasti vammaisampumahiihdon maailmancupin tänäkin talvena, kun hän ylsi pikamatkalla toiseksi Vuokatissa. Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokan kilpailun voitti Ukrainan Oleksandra Kononova.

”Yllättynyt olen sijoituksesta noin huonolla hiihdolla. Jalat eivät alusta lähtien toimineet yhtään tänään. Ylämäet olivat ihan tuskaa. En pystynyt rytmittämään yhtään. Ammuntakin oli aika hakemista. Ensimmäiselle paikalle tullessa sormet olivat ihan jäässä, mutta tosi rauhallisesti otin ammunnan. Ajattelin, etten ota ainakaan siinä yhtään riskiä, kun hiihto tuntui niin huonolta, ettei rinkiä tehnyt paljon mieli kiertää. Sijoitukseen olen tyytyväinen, en kyllä tuollaisen hiihdon perusteella sellaista odottanut. Hyvä mieli jäi tästä”, Järvelä summasi ampumahiihtoavauksensa.

Miesten vastaavassa luokassa Ilkka Tuomisto ja Juha Härkönen sijoittuivat 18 kilpailijan joukossa sijoille 17 ja 18. Tuomisto kilpaili ensimmäistä kertaa ampumahiihdossa ja ampui 3+3 sakkoa.

”Ei ihan näillä näytöillä ja harjoituskerroilla ampumahiihtäjää tule”, Tuomisto naurahti.

”Hymyilyttihän se tuossa kun sakkorinkiä kiersin. Hiihto oli ihan kohtuullista tänään, mutta ei ihan herkkää. Vähän jo painaa, mutta loppuunkin pystyin taas puristamaan hyvin”, hämeenkyröläinen tuumi.

Yhteensä kolme ohilaukausta (1+2) keränneelle Härköselle startti oli uran toinen maailmancupissa ja ensimmäinen ampumahiihdon puolella. Viime keväänä hän oli kansallisessa ryhmässä mukana yhdessä maastohiihdon kilpailussa.

”Avartava kokemus! Oli mukava nähdä, millä tasolla itse menee näiden huippujen kanssa. Töitä pitää vielä tehdä paljon. Ammunta meni hyvin, mutta hiihtoon pitää vielä panostaa. Ei vauhti riitä. Enempi pitää saada startteja. Vielä on hapenottokyky hakusalla. Ihan olen tyytyväinen tähän ensimmäiseen starttiin”, Härkönen sanoi.

Sunnuntaina hiihdetään ampumahiihdon takaa-ajot.

Tulokset myöhemmin: www.vuokattievents.fi/ipc