27.1.2012← Takaisin

Järvelä ja Tuomisto kolmanneksi vammaishiihdon maailmancupissa

Maija Järvelä ja Ilkka Tuomisto sijoittuivat kumpikin kolmanneksi vammaishiihdon maailmancupissa myöhään torstai-iltana Cablessa, Wisconsinissa, Yhdysvalloissa. Liikuntavammaisten luokassa Järvelän matkana oli perinteisellä 15 kilometriä, Tuomistolla 20 kilometriä.

Järvelän luokan voitti Puolan Katarzyna Rogowiec ennen Japanin Shoko Otaa.

”Oli aika lailla nousujohteista hiihtoa tänään, kierros kierrokselta tuntui paremmalta. Se viimeinen vaihde puuttui tänään, eli en pystynyt laittamaan itseäni yhtään ahtaalle. Vähän jäi sellainen olo, että tuota vauhtia olisi voinut hiihtää vaikka muutaman kiekan vielä lisää. Tämä on aika tyypillistä minulle näin reissun ekassa kisassa”, Järvelä sanoi.

Tuomiston luokan voitti Japanin Yoshihiro Nitta ennen Norjan Vegard Dahlea. Tuomisto hävisi voittajalle vain 18,8 sekuntia.

”Melko tiukka kisa tänään. Alku lähti kohtuuhyvin ja rennosti liikkeelle, mutta 5-13 kilometriin oli vaikeampaa, enkä pystynyt rentouttamaan hiihtoa. Loppua kohden hiihtoon löytyi rentoutta ja terävyyttä, kun kroppa alkoi toimia paremmin. Melko mukava nousujohteinen kisa, jossa erot olivat kokonaisuudessaankin todella pienet tänään”, Tuomisto sanoi.

Seuraava kilpailupäivä Cablessa on lauantai, jolloin Järvelä starttaa ampumahiihdon pikamatkalle.