Uutisen päiväys

17.3.2013← Takaisin

Järvelä 7:s ja Tuomisto 10:s vapaan sprinteissä Sotshissa

  Maija Järvelän ja Ilkka Tuomiston vapaan sprintti ei sujunut toivotusti vammaishiihdon maailmancupissa Venäjän Sotshissa. Järvelä kaatui välierässä kakkospaikalta vauhdikkaassa laskussa ja oli lopulta seitsemäs. Tuomisto tavoitteli vähintään finaalipaikkaa, mutta jäi kymmenenneksi.

  Liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa naisten sprintin voitti Anna Milenina ja miesten Venäjän Kirill Mihailov.
  ”Päivä alkoi hyvin, kun olin aika-ajon kakkonen ja päättyi sitten ei niin hyvin. Semifinaalissa selvältä kakkospaikalta kaaduin vauhdikkaassa laskussa ja siihen se sitten jäi. Kerrankin, kun olisi kulkenut edes jotenkin tälle talvelle! Laskuharjoituksia näköjään tehtävä”, Järvelä sanoi harmissaan.
  Pettynyt oli myös Tuomisto.

  ”Vähintään finaalipaikkaa lähdin tänään hakemaan. Siitä jäin, joten pettynyt päivän kisaan. Happoja ei tahdo nyt oikein enää kestää. Vielä, kun keli oli pehmeä ja vetinen, joka ei suosi vapaalla, niin eipä siinä oikein sellaista hyvää tulosta pysty tekemään”, Tuomisto harmitteli.

  Sotshissa hiihdetään maanantaina myrskyn takia lauantaina peruuntuneet perinteisen pitkät matkat, jossa naisilla 15 kilometriä ja miehillä 20 kilometriä.