Uutisen päiväys

8.8.2010← Takaisin

Janne Ryynänen kolmas Oberstdorfissa

Yhdistetyn Grand Prix-viikonlopun toinen osakilpailu Saksan Oberstdorfissa oli suomalaisittain hieno, kun Janne Ryynänen taisteli kilpailun kolmanneksi.

Yhdistetyn Grand Prixin kilpailumuoto on muuttunut aiemmista kesistä suomalaisille tutummaksi, kun hiihto-osuus kilpaillaan nyt rullasuksilla, eikä rullaluistimilla kuten aiemmilla kesäkiertueilla. Kilpailupaikalla jaetut hiihtosukset olivat hitaammat kuin mihin suomalaiset yhdistetyn urheilijat ovat kotioloissa tottuneet ja lauantainen hiihto-osuus jäi oudokseltaan Oberstdorfin kaduilla vielä vaisuksi kuitenkin hyvin mäessä esiintyneillä Ryynäsellä ja Koivurannalla. Sunnuntaina mäkiosuudella Ryynänen liiteli kilpailun pisimmän hypyn, 132,5 metriä, ja lähti Saksan Johannes Rydzekin kanssa jaetulta ykkössijalta hiihto-osuudelle, joka sunnuntaina hiihdettiin maailmancupeistakin tutuilla hiihtolatupohjilla. Rydzek vei kilpailun voiton ja Janne Ryynänen pystyi taistelemaan itsensä tiukassa loppukirikamppailussa Saksan Eric Frenzelin kanssa palkintopallille kolmanneksi.
Päävalmentaja Kimmo Savolainen oli iloinen Janne Ryynäsen päivän kokonaissuorituksesta.
- Tämä oli erinomainen päivä Ryynäseltä. Hieno mäkiosuus ja perään järkevä hiihto ja lopuksi mahtava taistelu loppusuoralla. Eilinen oli oudokseltaan vielä vaikeaa hiihto-osuudella, mutta tänään hän onnistui hienosti, kertoi Savolainen tyytyväisenä
 
Tuloskooste
FIS yhdistetyn kesä Grand Prix 2010
8.8.2010 Oberstdorf GER, HS 137/10.0 km
1. Johannes Rydzek GER 25.47,9
2. Francois Braud +11,9
3. Janne Ryynänen +12,0
34. Anssi Ryynänen +2.38,5
49. Eetu Vähäsöyrinki +4.09,4
Joni Karjalainen ei osallistunut kilpailuun kuumeen vuoksi.
Yhdistetyn kesä Grand Prix jatkuu Saksan Oberwiesenthalissa 10.-11.8.2010.
Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com