Uutisen päiväys

19.1.2004← Takaisin

Janne Lahtela palasi ykköspaikalle Lake Placidin kilpailussa

Kauden viidennessä kumparelaskun maailmancupissa, USA:n Lake Placidissa voittajaksi laski Janne Lahtela. Samalla Lahtela lisäsi etumatkaansa kokonaiscupissa.

Lauantaina laskettiin kauden viides maailmancupin kilpailu USA:n Lake Placidissa. Kylmä sää on vaivannut ja haitannut kumparelaskijoiden USA/Kanada -kiertuetta jo kaksi viikkoa. Onneksi kilpailupäivänä lämpötila nousi ja aurinko kunnioitti kilpailua siniseltä taivaalta.
Placidin kilpailuun starttasi suomalaisista: Janne Lahtela, Sami Mustonen, Tapio Luusua, Lauri Lassila ja Jussi-Pekka Kinnunen. Alkukilpailun jälkeen tutulla ykköspaikalla oli Janne Lahtela ja Tapio Luusua kymmenennellä sijalla. Muiden suomalaisten taival katkesi jo alkukilpailuun. Sami Mustonen sijoittui viidenneksitoista, Lauri Lassila kahdeksanneksitoista ja Jussi-Pekka Kinnunen kaatui.
Finaaliin starttasi kuusi USA:n, kolme Kanadan, yksi Australian ja kaksi Suomen laskijaa. Finaalia haittasi osittain valon vähyys. Auringon laskiessa kumpareiden muotojen havaitseminen tuotti ongelmia ja osaltaan siitä sai kärsiä myös Janne Lahtela. Lahtelan vahvuutena päivän finaalissa olivat ehdottomasti hypyt, korkki 7 ja nelois-twister ja laskunopeus. Tapio Luusuan kohtaloksi kävi päivän kilpailussa tasapainon menetys ennen ensimmäistä hyppyriä. Luusuan tarkoitus oli hypätä ylhältä misty 7, mutta kolme käännöstä ennen hyppyriä tapahtunut virhe esti hypyn suorittamisen. Valitettavasti tänään kävi näin Tapiolle, muuten olisimme juhlineet kahta Suomalaista palkintokorokkeella.

Lake Placid, USA

1. Janne Lahtela

2. Luke Westerlund, USA

3. Travis Cabral, USA

8. Tapio Luusua

15. Sami Mustonen

18. Lauri Lassila

 

Tilanne kumpareiden maailmancupissa

1. Janne Lahtela

2. Travis Cabral, USA

3. Luke Westerlund, USA

4. Jeremy Bloom, USA

5. Tapio Luusua

9. Mikko Ronkainen

14. Sami Mustonen

19. Lauri Lassila

33. Jussi-Pekka Kinnunen

Seuraavaksi sirkus siirtyy takaisin Kanadan puolelle, Ferniehin. Ferniessä kisataan kauden ensimmäinen parikumparekilpailu. Viime kaudella Fernien ykkönen oli Janne Lahtela, joten tarkoitus ei ole ainakaan huonontaa tämän kauden tulosta. Joukkueen runko pysyy samana kuin kahdessa aikaisemmassa kilpailussa. Fernien kilpailu lasketaan 24.01.

Fernien alustava kilpailuaikataulu on seuraava:

Alkukilpailu, klo 10.00-12.00 ja finaalit, klo 13.00-14.10. Aikaero on -9 tuntia Suomen aikaan.

Pekka Lehtikallio