14.2.2004← Takaisin

Janne Ahonen ylivoimainen Willingenin mäessä

Maailmancupia johtava Suomen Janne Ahonen otti paikkansa kärjessä heti Willingenissä käydyn maailmancupin osakilpailun ensimmäisellä kierroksella ja voitti kisan ylivoimaisesti ennen Saksan Geroge Späthia. Norjan Roard Ljökesöy oli kolmas.

Janne Ahonen hyppäsi molemmilla hypyillään kierroksen pisimmän hypyn. Toisesta, 133,5 metriä kantaneesta leiskautuksesta, häntä kuitenkin rankaistiin tasajalka-alastulosta, joten tyylipisteet olivat vasta kierroksen kolmanneksi parhaat. Ahosen 242,8 pistettä riittivät joka tapauksessa hienoon 11,6 pisteen voittoon.

Suomen Matti Hautamäki oli ensimmäisen kierroksen jälkeen seitsemäs, mutta paransi toisella sijoitustaan yhdellä: kuudes.

Tami Kiuru palasi alavireisen kauden jälkeen jälleen kärjen vauhtiin. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen 16:s mutta toisen kierroksen 131-metrinen oli kierroksen viidenneksi paras ja nosti lahtelaista kuusi sijaa, kymmenenneksi.

Maailmancupin pisteille pääsi nyt myös Jussi Hautamäki, joka oli 21:s.