19.9.2004← Takaisin

Janne Ahonen kesämestaruuteen kotimäessään

Lahden Hiihtoseuran Janne Ahonen on jälleen hyvässä vedossa. Lahden HS 130 metrin mäessä hän otti Suomen mestaruuden ennen Puijon Hiihtoseuran Matti Hautamäkeä. LHS:n Veli-Matti Lindström oli kolmas

Kesäkaudella Janne Ahonen on jättänyt mäkikilpailut vähemmälle ja keskittynyt kiihdytysajoon ja hyvällä menestyksellä, taskussa on niin Suomen kuin pohjoismainenkin mestaruus. Mäkituntumaansa Ahonen ei kuitenkaan ole hukannut. Lahtelaisen molemmat hypyt, 127,5 m ja 126 m, kantoivat pidemmälle kuin yhdelläkään muulla kilpailijalla ja tyyliäkin oli riittävästi voittoon asti.

Tiukan vastuksen viime kauden maailmancup-voittajalle antoi Matti Hautamäki, joka jäi hopealle 125,0 metrin ja 124,5 metrin hypyillään.

Kesämestaruuskilpailun pronssin otti Lahden Urheilukoulussa parhaillaan palveleva Veli-Matti Lindström parannettuaan asemiaan reilusti toisella hypyllään, joka oli kierroksen kolmanneksi pisin, 121,5 m. Ensimmäisen kierroksen jälkeen hän oli vasta seitsemäs hypättyään 112,5m.

Mitalikolmikosta vain Matti Hautamäki lähteen Japaniin FIS kesä GP:n viimeisiin kilpailuihin. Ahonen on ollut mukana vain yhdessä kesäsarjan kilpailussa, Innsbruckissa 12. syyskuuta.

Neljäs SM-kisassa oli PHS:n  Janne Happonen, viides LHS:n Kalle Keituri ja kuudes Lahden Tami Kiuru, joka ensimmäisen kierroksen jälkeen oli kolmantena, mutta epäonnistui vähän toisessa hypyssään.

Nuorten mestaruuden voittanut Puijon Joonas Ikonen oli nyt hienosti yhdeksäntenä ja kuittasi tällä kertaa myös lauantaina häntä paremmin hypänneen Taku Takeuchin päänahan. Suurmäessä japanilainen oli 18:s.