Uutisen päiväys

28.10.2012← Takaisin

Jämsänkosken Ilves ja Kangasniemen Kalske hallitsivat viestejä Vuokatissa

Suomen cupin avausviikonlopun Vuokatissa päättivät viestit, joissa voittajiksi nousivat miehissä Jämsänkosken Ilves ja naisissa Kangasniemen Kalske. Molempien voitto oli selvä, sillä naisten kakkonen Vuokatti Ski Team Kainuu hävisi 47,8 sekuntia ja miesten kakkonen Kuhmo-Ski 23,7 sekuntia. Naisten kolmas oli Kouvolan Hiihtoseura, miesten kolmas Vuokatti Ski Team Kainuu.

Miesten voittajajoukkueessa hiihtivät Henri Jelonen, Anssi Pentsinen ja Jussi Simula. Joukkue nousi voittotaistoon toisella osuudella, jossa Pentsinen hilasi seuran värit 11:nneltä sijalta toiseksi. Sen jälkeen Simula pääsi hyvistä asetelmista ankkuriosuudelle eikä antanut haastajiensa yllättää.
”Vähän kaksijakoisesti sujui. Piti lähteä aikalailla urku auki. Eka kiekan jälkeen huomasin, että Kustilla taipuu vauhti”, Simula kertasi.
Kuhmo-Ski hiihti tasaisesti koko viestin, sillä seura oli vaihdossa heikoimmillaankin viides.
”Suunnitelmana oli hiihtää Jussi kiinni ja ohi ja maalissa kädet ylös. Se oli hyvä suunnitelma mutta huono toteutus. Aika hyvä harjoituskausi on takana, odotin itseltäni paljon enemmän, en saanut kaikkea ulosmitattua mitä haluaisin”, ankkuri Kusti Kittilä harmitteli.
Vuokatti Ski Team Kainuu oli osin varamiehinen, sillä Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen ovat maajoukkueleirillä Italiassa. Ankkuri Martti Jylhällä oli kuitenkin hyvä päivä ladulla, ja hän napsi sijoituksia nostaen seuran lopulta 11:nneltä sijalta kolmanneksi.
”Sanoin Lasselle (Paakkonen), kun lähdettiin, että minua ei kiinnosta nämä sijoitukset millä ollaan, lähetään tekemään yhdessä vähän hommia. Siinä oli hyvällä iskuetäisyydellä paljon joukkueita, mutta vähän yllätti kuitenkin se, että kolmanneksi asti”, Jylhä sanoi.

Tarvosella ”unelmapaikka” lähteä

Naisten voittajajoukkueessa hiihtivät Heini Hokkanen, Terttu Lappi ja Silja Tarvonen. Hokkanen tuli vaihtoon seitsemäntenä, 34,4 sekuntia kärjessä vaihtaneesta Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllösestä jäljessä. Lapilla kulki hyvin, sillä hän nosti osuutensa nopeimmalla ajalla joukkueen toiseksi 2,7 sekunnin päähän kärjestä. Tarvosella ei ollut ankkuriosuudella hädän päivää, vaan hän siirtyi heti alkumatkalla johtoon ja kasvatti eroa loppua kohden.
”Tytöt olivat pedanneet unelmapaikan. Meillä on tosi hyvä tiimihenki. Rennolla ja luottavaisin mielin lähden kauteen”, Tarvonen sanoi.
Vuokatti Ski Team Kainuu oli Marjo Loukkolan avausosuuden jälkeen kuudentena. Seuran nuoret uudet kasvot Sanna Martikkala ja Susanna Saapunki jatkoivat viestiä tasaisesti, ja Saapunki nosti seuran nelossijalta toiseksi.
”Omalta osalta oli aika mielenkiintoinen kisa, kun alkuviikko meni ihan täysin oksennustaudissa. Sen takia en eilen hiihtänyt. Aika tasaista taaperrusta, ei vielä kierroksia saa kroppaan. Onneksi tytöt hoitivat homman hyvin, niin oli itsellä helppo hiihtää”, Saapunki sanoi.
Kouvolan Mona-Liisa Malvalehto joutui avausosuudella taipumaan Anne Kyllöselle ja Maria Grundvallille, mutta tuli vaihtoon kolmantena. Heli Heiskanen siirsi Kouvolan johtoon, mutta Kaisa Sipinen ei ankkuriosuudella pystynyt taistelemaan kolmatta sijaa korkeammalle.
”Meiltä oli minun mielestä hyvä suoritus, minulle oli yllätys, että oltiin kolmen sakissa. Sain tältä viikonlopulta hyviä treenejä”, Malvalehto sanoi.
Suomen cup jatkuu Rovaniemellä 10.-11. marraskuuta. Siellä matkana ovat lauantaina sprintti vapaalla, sunnuntaina naiset hiihtävät perinteisellä vitosen ja miehet vastaavasti kympin. Rovaniemellä kautensa avaa myös iso joukko maajoukkuehiihtäjiä.