Uutisen päiväys

15.12.2003← Takaisin

Ivica Kostelic Madonnan pujottelun voittaja - Palander ulos

  Kroatian Ivica Kostelic palasi miesten pujottelun maailmancupin kärkeen Italiassa, Madonna di Campiglion iltakilpailussa. Suomen ilonaihe oli elämänsä ensimmäiset maailmancupin pisteet ottanut Jouni Kaitala. Kalle Palander ei saanut tulosta ajettuaan ulos kisan toisella kierroksella.

  Kalle Palander oli ensimmäisen laskun jälkeen kahdeksantena reilun sekunnin johtoon pujotellutta Itävallan Manfred Prangeria jäljessä. Suoritus ei ollut tuttua, räväkkää Palanderia ja mies itsekin luonnehti  laskuaan veltoksi. Toiselle kierrokselle torniolainen lähti täysillä ja seurauksena oli ulosajo hänen ajettuaan liian ahneesti porttikepille - toivottavasti tässä oli se tilastoihin kuuluva ulosajo, olihan Kalle Palanderilla ennen tätä takanaan pitkä ehjien suoritusten sarja.

  Ensimmäistä kertaa pujottelun maailmancupissa mukana ollut Suomen ja Levin Jouni Kaitala oli Suomen joukkueen suuri sankari. Numerolla 61 laskenut Kaitala selvisi toiselle kierrokselle laskettuaan ensimmäisellään komeasti sijalle 28. Toinen lasku oli ehjä suoritus ilman suuria riskejä ja tuloksena oli miehen ensimmäiset maailmancup-pisteet sijasta 23.

  Suomen kolmas edustaja oli Jukka Leino, joka jäi viime aikojen hienosta Euroopan cupin vireestään sijoittuen 55:ksi.

  Madonnan illassa oli draamaa, kun voittoon laskenut Kroatian Ivica Kostelic loukkasi toisessa laskussa oikean polvensa. Vamman laadusta ei vielä ole tarkempaa tietoa. Kilpailun toinen oli isäntämaan Girogio Rocca ja kolmas ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Itävallan Manfred Pranger.

  Tulokset: www.fis-ski.com