Uutisen päiväys

27.11.2010← Takaisin

Itävalta vei joukkuekilpailun voiton Rukalla – Suomi 4.

  Mäkihypyn maailmancup avattiin lauantaina 26. marraskuuta Kuusamon Rukalla joukkuemäen kilpailulla. Suomen joukkue sijoittui kilpailussa neljänneksi.


  Rukan HS 142-mäessä kilpailtiin lauantaina mäkihypyn maailmancupin avauksena joukkuemäki. Itävalta voitti kilpailun joukkueella Thomas Morgestern. Wolfgang Loitzl, Andreas Kofler ja Gregor Schlierenzauer. Suomen joukkueella oli realistiset mahdollisuudet ennakkoasetelmista kärkikolmikkoon, mutta ihan siihen ei suoritukset riittäneet. Suomi sijoittui kilpailussa neljänneksi.

  Suomen joukkueessa hyppäsivät Matti Hautamäki, Anssi Koivuranta, Ville Larinto ja Janne Ahonen. Joukkue on hypännyt hyvällä tasolla harjoituksissa, mutta lauantain joukkuekilpailussa Ville Larinto oli ainoa joka pystyi säilyttämään tasonsa.

  Suomen mäkijoukkueen päävalmentaja Pekka Niemelä harmitteli joukkueen potentiaalin jäätyä näyttämättä kisassa.
  - Palkintopalli oli tavoitteena. Kolmanteen sijaan laskeskelin olevan hyvät mahdollisuudet, mutta japanilaiset onnistuivat tänään tekemään hyvät hypyt hyvässä paikassa ja meillä taas ei mennyt olosuhteiden osalta ihan putkeen. Omaa potentiaalia ei päästy hyödyntämään kisassa, summasi Niemelä kisan jälkeen.

  Olosuhteiden kiusaamisen lisäksi päävalmentajaa huoletti Matti Hautamäen hyppääminen.
  - Matti on hypännyt viime ajat huipputasolla ja on Villen tavoin kymppisakkiin kuuluva. Matilla kävi eilen jotain kun hyppäsi sellaiseen pyörteeseen ja sen vuoksi tänään ei nähty ihan parasta tasoa. Matin hyppääminen pitää saada nyt kuntoon sille tasolle mitä se oli, Niemelä totesi.

  Ensimmäisen mäkihypyn joukkuekilpailunsa jälkeen Anssi Koivurannalla oli ristiriitaiset fiilikset.
  - No itsellä on ihan hyvät fiilikset. Pystyi nyt vetämään sitä mitä nyt on itse vetänytkin. Tietenkin on vähän laimea fiilis siitä asiasta kun on taas tämä keli tällainen, ei näköjään Rukalla ole näitä kisoja yhtään ettei tuuli yhtään sotkisi.

  Sunnuntaina mäkihypyn kilpailuohjelmassa on henkilökohtainen kilpailu, jonka karsinta alkaa jo klo 10. Koivuranta lähtee luottavaisena seuraavaan päivään.
  - Huomenna on sitten ihan uusi päivä. Karsinta on aika aikaisin. Aamulla hyvin hereille ja siitä hyvillä fiiliksillä. Voi olla ihan luottavainen, tehdään vaan sitä mitä tässä on nyt tehtykin, totesi Koivuranta.


  Tuloskooste
  FIS mäkihypyn maailmancup 2010-11
  27.11.2010 Kuusamo, Ruka, joukkuekilpailu HS 142
  1. Itävalta 1231,4
  2. Norja 1163,4
  3. Japani 1121,3
  4. Suomi (Matti Hautamäki, Anssi Koivuranta, Ville Larinto, Janne Ahonen)1053,8


  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com
  Kisajärjestäjien sivut: www.nordicopening.com