Uutisen päiväys

5.2.2010← Takaisin

Italiaan kaksoisvoitto –Kattilakoski 12:s Canmoressa

Giorgio di Centa ja Pietro Piller Cottrer hiihtivät Italiaan kaksoisvoiton Canmoren maailmancupin vapaan hiihtotavan 15 kilometrillä. Suomalaisista Teemu Kattilakoski oli 12:s (+43,9 sekuntia), Ville Nousiainen 38:s (+1.52,1) ja Matti Heikkinen 57: s (+2.44,2).


Di Centan voittomarginaali Piller Cottreriin oli 5,1 sekuntia. Kolmanneksi hiihtänyt Sveitsin Dario Cologna jäi kärkeen +11,9 sekuntia.

Kattilakoski onnistui parantelemaan asemiaan tasaisesti ja hän nousi lopulta 12:nneksi. Nousiainen hiihti tasaisesti 35. sijan tienoilla.

- Tulos oli hyvä, vaikka olo oli huono, eikä hiihto tuntunut hyvältä. Harvinaisen vaikealta tuntuu nyt hiihtää korkealla. Kisa helpottaa valmistautumista ja ei tässä voi enää kuin hölmöilemällä sotkea olympiavalmistelut, Kattilakoski totesi.

Heikkiselle Canmoren vitosen kiertäminen kolmeen kertaan oli tuskainen urakka.

- Jestas sentään kuinka oli kroppa tukossa. En muista koska olisi ollut näin vaikeaa. Heti eka nousussa 100 metrin hiihdon jälkeen tuntui kuin olisi hengittänyt yhdellä keuhkolla. Turha selittää, mies oli huono, Heikkinen puhisi.

- Toisaalta on näitä huonoja hiihtoja tullut aiemminkin ja sitten on taas kulkenut. Tästä palataan jatkamaan leiriä suunnitelmien mukaan Silver Stariin ja sitten uusin voimin Whistleriin, Heikkinen sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen uskoo, että aika riittää huippukunnon löytymiseen.

- Toki tulokset olisivat voineet olla selvästi parempiakin, mutta aikaero ja korkea ilmanala vaativat aikaa sopeutumiseen. Italialaiset ovat olleet pitkään korkealla ja se näkyi tuloksissa. Meillä on riittävästi päiviä palautua huippukuntoon. Kokemuksesta tiedän, että muutokset voivat olla hyvinkin nopeita, Dalen totesi.

Lauantaina Canmoressa hiihdetään vapaan hiihtotavan sprintit, jossa suomalaisia ei ole mukana.


Tuloksia: www.fis-ski.com
www.albertaworldcup.com