Uutisen päiväys

8.5.2013← Takaisin

Innolla kohti Sotshia, palautumisesta huolehtien

Maastohiihdon maajoukkueleiri Tuusulassa aloitti urheilijoiden kauden 2013-2014. .Tämän talven lumet eivät vielä ole sulaneet maamme kaikista kolkista, mutta urheilijoiden katse on suunnattu jo tulevan talven laduille.Kauden tärkein tähtäin on jokaisella luonnollisesti 275 päivän päästä alkavissa Sotshin olympialaisissa.

Suomen maastohiihdon A-maajoukkue ja sprinttihaastajat leireilivät alkuviikon Tuusulassa. Kyseessä oli niin kutsuttu kick off –camp, jossa tulevan kauden urheilijat kokoontuvat ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna maajoukkueessa on kahdeksan naista ja seitsemän miestä sekä lisäksi sprinttihaastajat.
Päävalmentaja Magnar Dalenin mukaan joukkueen mahdollisuudet satsata tulevaan olympiatalveen on hyvät:
- Tilanne on ehkä parempi, mitä ihmiset luulevat. Meillä on mahdollisuus melko suureen maajoukkueeseen, mahdollisuus kovatasoisiin leireihinja saamme keskittyä Sotshiin. Sitä silmällä pitäen valtaosa leireistä on korkean paikan leirejä, koska olympialaiset ovat korkealla.

Nyt päättyneellä maajoukkueessa oli miesten osalta ryhmä jaettu kahtia ja sprintterit olivat omana ryhmänään, mutta nyt kaksi sprinttereistä eli Matias Strandvall ja Anssi Pentsinen ovat miesten maajoukkueen alla, jonka lisäksi maajoukkueessa on sprinttihaastajien ryhmä.
Joukkueella on heinäkuuta lukuun ottamatta joukkueen kanssa pitkät, usein kolmiviikkoiset leirit. Heinäkuussa urheilijat keskittyvät treeniohjelmansa mukaiseen kovaan harjoitteluun, mutta maajoukkueleirejä ei ole.
- Yritämme harjoitella hiukan kovempaa ja treeniin on lisätty juoksua. Mitään radikaalia muutosta ei tule, Dalen kertoo.

Moni urheilija nostaa viime kauden suurimmiksi opeiksi palautumisen merkityksen sekä liian innokkuuden karsimisen. Urheilijan pitää kovan treenin ja kilpailun ohella myös muistaa levätä riittävästi.
- Päivän teeman mukaisesti innolla lähden tulevaan kauteen, sitä täytyy olla. Mukana on myös sopivasti pakokauhua, kun tietää, kuinka paljon pitää treenata, Matti Heikkinen kertoo.

Krista Lähteenmäki on kauden jälkeen pitänyt lomaa ja aloittanut viikko sitten harjoittelun. Kuluneen kauden sairastelut opettivat palautumisen tärkeyden.
- Olympiavuonna pitää vielä enemmän kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Matkustusaikataulut, järkevä ravinto ja leiriohjelmat, että kaikki menee varmasti oikein.
Ensimmäisen aikuisten arvokisamitalinsa, MM-pronssia yhdessä Lähteenmäen kanssa hiihtänyt Riikka Sarasoja-Lilja sai menestyksestä lisäpotkua.
- Hyvä mielihän siitä jäi, oli positiivista, että se mitali vihdoinkin tuli. Kyllä se antoi lisäbuustia tekemiseen.

Lisää ja useampien urheilijoiden kommentteja:
https://hiihtoliitto-fi.directo.fi/maastohiihto/uutiskirjeet_ja_tiedotteet/mediatiedotteet/urheilijoiden-kommentit-tuleva-k/

Lisätietoja:
Päävalmentaja
Magnar Dalen 045 113 3006