Uutisen päiväys

16.2.2011← Takaisin

Ilkka Tuomistolle kauden avausvoitto vammaishiihdon maailmancupissa

  Ilkka Tuomisto otti kauden avausvoittonsa vammaishiihdon maailmancupissa, kun hämeenkyröläinen otti selvällä erolla ykkössijan perinteisen 20 kilometrillä Ruotsin Sollefteåssa. Tuomisto voitti kilpailun 1.02,4 ennen Japanin Yoshihiro Nittaa. Venäjän Kiril Mihailov oli kolmas Tuomistolle 1.41,5 hävinneenä.

  Ilkka Tuomisto otti kauden avausvoittonsa vammaishiihdon maailmancupissa, kun hämeenkyröläinen otti selvällä erolla ykkössijan perinteisen 20 kilometrillä Ruotsin Sollefteåssa.

  ”Hiihto oli hyvää, rentoa ja terävää. Pystyin hyvää tasaista vauhtia hiihtämään neljä kierrosta. Lopussa alkoi kädet jo krampata, mutta tämä kisa osoitti sen, että oikealla tiellä ollaan. Yllätys oli, että aikaero muihin oli noinkin iso”, Tuomisto sanoi.
  Reilun -15 asteen pakkassäässä käydyissä kilpailuissa Maija Löytynoja oli naisten 15 kilometrillä viides. Kilpailun voitti Ukrainan Julia Batenkova.
  ”Hiihto oli ihan ok viimeisen (5 kilometrin) kiekan puoliväliin asti, sitten simahdin. Siihen asti olin ihan hyvin mukana. Kokonaisuutena kuitenkin hyvää, rentoa hiihtoa. Positiivista on myös, että viime vuoteen verrattuna ero kärkeen on pienentynyt”, Löytynoja sanoi.

  Tulossivu: http://www.handikappidrott.se/templates/Page.aspx?id=4643