Uutisen päiväys

27.2.2013← Takaisin

Ilkka Tuomisto neljänneksi 20 kilometrillä vammaishiihdon MM-kisoissa

Ilkka Tuomisto sijoittui 20 kilometrillä vammaishiihdon MM-kilpailuissa Sollefteåssa. Hämeenkyröläinen hävisi liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa pronssimitalin vain 24,9 sekunnilla. Tulos oli paremmin perinteisellä viihtyvälle Tuomistolle uran paras vapaan hiihtotavan pitkällä matkalla.

Kilpailun voitti Venäjän Vladimir Kononov. Venäjän kaksoisvoiton täydensi Rushan Minnegulov. Kolmanneksi sijoittui Ukrainan Ihor Reptjuh, jonka kanssa Tuomisto kävi tiukkaa pronssikamppailua.

”Tänään oli hyvä vapaan pitkä kisa. Loivat pätkät pystyin lyömään hyvin, mutta muutama kuokkanousu oli myrkkyä vähän väsyneille reisille. Pronssi ei ollut kaukana, ja kolme kilsaa ennen maalia olin jo hyvin lähellä. Loppuun hyydyin vähän, ja siinä tuli ero. Se jäi vähän harmittamaan. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Nyt ehtii hyvin palautua seuraavaan kilpailuun ensi viikon tiistaille”, Tuomisto sanoi.

Maija Järvelä keskeytti naisten 15 kilometrillä.

”Alunperin minun ei pitänyt hiihtää tätä pitkää vaparia, mutta päätin kuitenkin lähteä viivalle. Hiihto oli edelleen tosi vetelää. Jalat ovat jälleen tosi tukkoiset, niin kuin ne ovat lähes koko talven olleet, joten kaksi kiekkaa riitti tänään. Harmi vaan kuin ei ollut kulkua tänään, sukset olivat kyllä ihan loistavat”, Järvelä sanoi.

Sollefteåssa kilpaillaan torstaina ampumahiihdon pikamatkoilla. Suomalaisista mukana on vain Järvelä.

”Huomenna sitten sen varsinaisen leipälajin pariin. Aikalailla tuuleskelee, joten varmasti ammunnan osalta mielenkiintoinen kisa tulossa”, Järvelä arveli.