Uutisen päiväys

22.2.2020← Takaisin

Ilkka Herolalle kauden ensimmäinen podium - ”Ei vaatinut mitään erikoista, hyvä hyppy ja perusvarma hiihto”

Suomen yhdistetyn maajoukkueessa nähtiin leveitä hymyjä, kun Ilkka Herola otti kauden ensimmäisen podiuminsa. Myös Eero Hirvonen hiihti pisteille.

Ilkka Herola otti tänään kauden ensimmäisen podium sijoituksensa, kun hän hiihti maaliin kolmantena. Ladulle +1.26 kärkeä perässä lähtenyt Herola hiihti isommassa porukassa ja onnistui hajoittamaan sen. Maalissa edelle kerkesivät vain Norjan Jarl Magnus Riiber sekä Jørgen Gråbak.

”Mahtava päivä, ensimmäinen podium tälle kaudelle. Suorituksellisesti ei vaatinut mitään erikoista, hyvä hyppy ja perusvarma hiihto. Vaatii tietysti työntekoa kun hiihtää isossa porukassa, että sen saa hajoitettua. Yksi siihen jäi liikaa ja pisteet (Jørgen) Gråbakille että pysyi mukana ja lopussa vielä kuittasi ohi,” Herola kertasi kilpailua.

Pisteille hiihtänyt Eero Hirvonen oli tyytyväinen erityisesti mäkisuoritukseensa.

”Joukkueelle hieno päivä, etenkin kun Ilkka raivasi itsensä podiumille. Minullekin kilpailu oli kauden paras sijoituksellisesti. Hiihtäminen ei mitään riemun kiljahduksia herätä, oli vähän nihkeää ensimmäiset pari kiekkaa. Mäessä on vauhdit parantuneet edellisestä viikonlopusta ja se on ehkä se tärkein juttu, sillä siitä pituuttakin tulee hypylle. Siihen on hyvä lähteä rakentamaan.”

Ensimmäisessä maailmancupissaan kilpaillut Perttu Reponen oli tänään 38:s. 

”Mäessä oli hyvää tekemistä ja tyytyväinen olen siihen suoritukseen. Ladulla oli paljon vaikeampaa, aika raskas reissu oli siellä. Kaksijakoinen päivä, mutta hyvillä mielin lähdetään huomenna nauttimaan kilpailusta.”

Kilpailun neljäs suomalainen Leevi Mutru oli 42.

Uusi mäkivalmentaja Falko Krismayr oli nyt ensimmäistä kertaa Suomen joukkueen mukana maailmancupissa.

”Tämä oli upea alku minun matkalleni joukkueen mukana. Jos katsotaan teknisesti hyppyjä, olen iloinen, että pystyttiin mäessä näyttämään, mitä ollaan harjoituksissa tehty viimeisen kahden viikon aikana. Sain selkeän kuvan, mitä tulemme tulevaisuudessa tekemään ja olen oikein tyytyväinen tulokseen. Tottakai on vielä paljon matkaa, että saisimme nostettua koko joukkueen tasoa, mutta tämä oli hyvä startti.” 

”Tosi hieno päivä, podiumia on pitkään odoteltu ja tänään se viimein onnistui. Helpottavaa nähdä vilpitöntä hymyä niin urheilijoiden, valmentajien kuin huoltomiestenkin kasvoilla. Ei ole ollut helppo kausi tähän mennessä ja kaikenlaista on tapahtunut, mutta kyllä nämä päivät on tärkeitä, että jaksaa porskuttaa eteenpäin. Todella kiitollinen olen tästä tuloksesta ja työstä mitä koko tiimi tekee,” summasi päävalmentaja Petter Kukkonen päivän.

Tulokset
Kuuntele kommentteja Soundcloudista

 

Kuva: Flawia Krawczyk