Uutisen päiväys

28.2.2020← Takaisin

Ilkka Herola yhdistetyn varakilpailun kolmas – suomalaismäkihyppääjiä ei nähty toisella kierroksella Lahden avauskilpailussa

Salpausselän kisat alkoivat upeassa talvisäässä, kun pohjoismaisten lajien maailmancup-viikonloppu avatttiin yhdistetyn varakilpailulla ja mäkihypyn ensimmäisellä osakilpailulla.

Mäkihyppy

Suomalaishyppääjiä ei nähty tänään Salpausselän kisojen avauskilpailun toisella kierroksella. Karsinnasta varsinaiseen osa kilpailuun hyppäsi kolme suomalaista, Antti Aalto, Niko Kytösaho ja Jarkko Määttä. Kytösaho oli parhaana suomalaisena 39:s, Määttä 43:s ja Aalto 44:s.

Tulokset

Viikonloppu jatkuu mäkihypyn osalta huomenna joukkuekilpailulla. Suomen joukkueessa hyppää Aallon, Kytösahon ja Määtän lisäksi Arttu Pohjola. Kilpailu käynnistyy klo 17.

Lähtölista

Yhdistetty

Yhdistetyn maailmancup-viikonloppu käynnistyi tuttuun tapaan varakilpailulla. Suomalaisittain parhaasta sijoituksesta vastasi vahvoja otteita viime aikoina esittänyt Ilkka Herola. Herola hyppäsi 118 metrin hypyllään varakilpailun kolmanneksi. Eroa kilpailun voittaneeseen Jarl Magnurs Riiberiin jäi vain 30 sekuntia.

Tulokset

Yhdistetyn viikonloppu jatkuu huomenna parisprintillä. Ilkka Herolalla ja Eero Hirvosella on viime vuoden kotikisojen mahtava voitto puolustettavanaan. Suomen toisen joukkueen muodostavat Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru.

Lähtölista

Kuva: Olivia Viitakangas / LAB