Uutisen päiväys

20.1.2018← Takaisin

Ilkka Herola palkintopallille Chaux-Neuvessa - Kolme suomalaista pisteillä

Yhdistetyn maailmancup jatkui Ranskassa tänään henkilökohtaisella kilpailulla ja palkintopallilla nähtiin suomalaisedustusta, kun Ilkka Herola oli kilpailussa kolmas. Herola nousi maailmancupin palkintokorokkeelle toista kertaa uransa aikana.

Yhdistetyn maailmancup jatkui Ranskassa tänään henkilökohtaisella kilpailulla ja palkintopallilla nähtiin suomalaisedustusta, kun Ilkka Herola oli kilpailussa kolmas. Herola nousi maailmancupin palkintokorokkeelle toista kertaa uransa aikana.

Herola onnistui mäkiosuudella ja pääsi lähtemään ladulle yhdeksäntenä, 50 sekuntia kärjestä. Ladulla käytiin kamppailua kolmannesta sijasta maaliviivalle asti Herolan ja Itävallan Lukas Klapferin välillä.

Hiihto-osuus käytiin hyvin raskaassa kelissä ja koko kauden vahvasti hiihtänyt Herola koki tästä olevan hänelle hyötyä.

- Kokonaisuutena äärimmäisen tyytyväinen. Hyvä hyppy, semmoinen mikä siihen kohtaan vaadittiin. Omaa, tämän hetkistä hyvää perus tekemistä. Vähän meni aikaa tuohon mäkeen päästä sisään. Hiihto oli tietysti sitä samaa mitä se on tähän mennessä ollut. Keli suosi minua tänään, oli töitä tekemällä mahdollista pitää muut takana ja vielä sai väsytettyä peesailijan siihen malliin, ettei tullut lopussa ohi, kertasi Herola kilpailua.

Suomalaisista Leevi Mutru oli kilpailussa sijalla 19, Eero Hirvonen 26:s ja Arttu Mäkiaho 38:s. Alkukauden aikana hyppynsä kanssa kovasti töitä tehnyt Leevi Mutru sai hyppyään oikeaan suuntaan.

- Viime viikonloppuun verrattuna todella positiivinen yllätys. Ei parasta kummallakaan osa-alueella, mutta paljon eteenpäin varsinkin mäkipuolella. Mäessä oli jo eilen hyviä viitteitä, että siellä pystyy tekemään oikeita liikkeitä keulalla. Oli hyvä lähtöpaikka hiihto-osuudelle. Suksi oli ihan hyvä, mies ei tänään kyllä liikkunut riittävän rivakasti. Viime viikonloppuun verrattuna paljon, paljon parempi tulos. Täytyy olla tyytyväinen ja jatkaa pitkäjänteistä työtä! Se (hyppy) alkaa pikkuhiljaa löytyä, se on kiva juttu, kommentoi Mutru.

 Eero Hirvonen koki vaikeuksia mäkiosuudella ja hiihto-osuudella hankala lähtöpaikka vaikeutti urakkaa ladulla.

- Kohtuu vaikea päivä, mäessä tapahtui jotakin. Täytyy illan päälle analysoida, että mikä hypyssä meni niin pahasti pieleen. Hiihto-osuudella lähtöpaikka oli tietenkin kaukana ja oli kaiken lisäksi sinänsä huono, että siinä ei oikein kovia hiihtäjiä ollut siinä lähellä. Ei loppujen lopuksi ollut mitään tehtävissä. Se oli semmoinen päivä, pitää huomenna yrittää parantaa ja saada virheet korjattua mäestä, Hirvonen kommentoi.

Kovaa vauhtia ladulle lähtenyt Arttu Mäkiaho oli hiihto-osuudella epäonnekas ja kaatui kilpailun loppuvaiheessa.

- Hiihto-osuudella oli aika tiukka avaus, piti lähteä raa’asti aloittamaan pienellä riskilläkin. Kosahti sitten lopullisesti, kun kaaduin jyrkimmässä alamäessä. Käännyin 180 astetta väärään suuntaan ja laskin mahalleen alas. Ei ollut sen jälkeen enää mitään tehtävissä. Pyritään nollaamaan tämä päivä ja huomenna uudella ilmeellä kohti mäkeä, kommentoi Mäkiaho.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Chaux-Neuvessa joukkuekilpailulla.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Ilkka Herola
Leevi Mutru
Eero Hirvonen
Arttu Mäkiaho

Kuva: SHL/Jesse Väänänen