Uutisen päiväys

17.2.2011← Takaisin

Ilkka Herola ja Jani Peltola voittivat pronssia olympiafestivaaleilla yhdistetyn parikilpailusta

  Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola ja Ounasvaaran Hiihtoseuran Jani Peltola lisäsivät pronssimitalin Suomen mitalitilastoon Euroopan nuorten olympiafestivaaleilla Tšekin Liberecissä. Kolmas sija tuli Itävallan ja Saksan jälkeen yhdistetyn parikilpailussa.

   Mäen jälkeen Suomen kaksikko lähti ladulle toiselta sijalta, mutta neljän vuorotellen hiihdetyn kilometrin jälkeen edellä lähteneen Itävallan lisäksi Saksa saapui maaliin ennen suomalaisia. Peltolalle mitali oli jo toinen tässä kisatapahtumassa, sillä hän saavutti hopeaa jo henkilökohtaisessa kilpailussa tiistaina.
   
  Maastohiihdossa jäätiin tänään mitaleitta. Lähimmäksi pääsi Antti Ojansivu, joka oli vapaan 7,5 kilometrin kisan viides. Vaikka Antti totesi tunteneensa olonsa voimattomaksi tänään, niin silti kilpailusta irtosi hyvä sijoitus ja eroa voittajaan kertyi vain reilu yhdeksän sekuntia.
   
  Yhdistetyn parikilpailussa saavutettu pronssi on jo kaikkiaan Suomen kuudes mitali näillä olympiafestivaaleilla. Lisäksi jääkiekko on varmistanut jo seitsemännen, jonka väri ratkeaa huomenna pelattavassa finaalissa Venäjää vastaan. Sen lisäksi lisämitaleihin on vielä mahdollisuuksia joukkuekilpailuissa, joista seuraavana on vielä tänään hypättävä joukkuemäen kilpailu.
   
   
  www.eyowf.cz
  www.noc.fi

   

  Suomen Olympiakomitea 

  Sari Tuunainen