3.4.2011← Takaisin

Iivo Niskanen ”pöljäilemättä” 20-vuotiaiden mestariksi

Vieremän Koiton Iivo Niskanen sai sairastelujen rikkomalle kaudelleen SM-tasolla mukavan päätöksen, kun hän hiihti 20-vuotiaissa vapaan 30 kilometrin mestariksi Rukalla. Niskanen jätti toiseksi sijoittuneen IF Femmanin Victor Lövdalin 9 sekunnin päähän. Saarijärven Pullistuksen Sami Lähdemäki otti pronssin.

Niskanen säväytti Kuopion SM-viesteissä avausosuudella rohkealla irtiotollaan. Rukalla vastaavaa ei nähty, vaan vieremäläinen ratkaisi mestaruuden vasta loppukirissä muutama sata metriä ennen maalia.

”Sen verran monta kertaa on ’pöljäksi pojaksi’ haukuttu, että hiihtelin nyt letkan mukana. Kun olimme kolmestaan, menimme vuorovedolla. Sami jäi viimeiselle kierrokselle lähdettyämme nousussa. Tänään oli tosi hyvä päivä. Tämä on hyvä kruunu kaudelle. Alan nyt pikkuhiljaa päästä kuntoon”,  Salpausselän kisoista lähtien hyvässä vireessä ollut Niskanen kertasi iloisena.

Hän jatkaa kauttaan seuraavaksi Tour de Barents –kiertueella. 18-vuotiaiden 20 kilometrillä mestariksi hiihti Niskasen ja Lähdemäen tavoin nuorten MM-viestipronssia tällä kaudella saavuttanut Antti Ojansivu. Ylöjärveläisen kausi on ollut hieno, sillä MM-pronssin ja SM-voittojen lisäksi saaliiksi tuli myös EYOF-kultamitali. Helpolla mestaruus Rukalla ei tullut, sillä Vuokatti Ski Team Kainuun Matti Hiironen hävisi vain 1,6 sekuntia.

17-vuotiaiden 20 kilometrillä mestaruuden vei Oulunsalon Vasaman Joonas Sarkkinen 20,6 sekunnin erolla Ilomantsin Urheilijoiden Joel Ikoseen.