Uutisen päiväys

30.12.2012← Takaisin

Iivo Niskanen kotiin Tourilta

Vieremäläishiihtäjän ensimmäinen Tour de Ski keskeytyi sairastumisen takia. Iivo Niskanen palaa kiertueelta kotiin.

Suomalaismiesten määrä Tour de Skillä vähenee entisestään, kun 20-vuotias kiertueen ensikertalainen Iivo Niskanen lähtee takaisin kotimaahan sairastumisen takia.
- Keuhkot on tulehtuneet, röhisee ja vinkuu niin paljon, ettei viivalle kannata lähteä. Minun kiertue on tältä erää ohi, Niskanen kertoo.
Lauantain prologilla Niskanen sijoittui 80:nneksi jääden 45,7 sekuntia avauskisan voittaneesta Petter Northugista. Eilisen kisan jälkeen Niskanen kuvaili omaa hiihtoaan poikkeuksellisen flegmaattiseksi:
- Huono kisa. Ei ole sitten viime kerran tullut hiihdettyä näin laiskasti. Ei käskyttänyt yhtään. Ei auta kuin yrittää huomenna parantaa. Tosi flegmaattinen kisa. Livignon leirin jälkeen meni vähän jumiin. Ei ole lihakset olleet korkean paikan leirin jälkeen ihan parhaassa iskussa ja kotona tuli hiihdettyä yli 20 asteen pakkasissa, mutta meni entistä huonommaksi. Toivottavasti paranee, kun saa kovempivauhtista hiihtää enemmän.

Kotimatkaa varteen pakannut Niskanen ei osaa arvioida milloin starttaa seuraavan kerran ladulle. Tärkeintä on nyt hoitaa itsensä kuntoon.
- Eilinen varmaan aiheutti jo vahinkoa ja teki sen verran pahaa. Ei mennyt ensimmäinen Tour de Ski niin kuin toivoin. Nyt lähden kotiin toipumaan, hankala arvioida milloin kilpailen seuraavan kerran, mutta toivotaan, että viikon päästä olen jo paremmassa kunnossa.

Tämän päivän miesten 15 kilometrin perinteisen kisaan starttaa siis kaksi suomalaismiestä: Lari Lehtonen ja Matti Heikkinen. Naisten 9 kilometrin kisaan lähtee kaikki seitsemän suomalaishiihtäjää. Keliolosuhteista odotetaan tänään raskaita.
- Järjestäjät tekevät tällä hetkellä todella paljon töitä sen eteen, että ladut olisivat kunnossa. Lämpötila on kolmesta neljään astetta ja uutta lunta sataa. Mutta kun se lumi osuu maahan, niin se muuttuu vedeksi, Magnar Dalen kuvailee.