Uutisen päiväys

26.7.2016← Takaisin

Huhtasuon Hiihto 2000 vaihtaa nimensä Ski Jyväskyläksi

  Huhtasuon Hiihto tunnetaan Keski-Suomen suurinpana hiihtoseurana. Seuran tavoite on nousta valtakunnan ykkösseuraksi viiden vuoden sisällä ja tämän vuoksi seura onkin lähtenyt muutostoimiin.

  Huhtasuon Hiihto 2000 vaihtaa nimensä. Seuran uusi nimi tulee olemaan Ski Jyväskylä, joka on hyväksytty patentti- ja rekisterihallituksessa 14. heinäkuuta 2016. Nimenmuutoksen taustalla on vahva halu kehittää seuraa ja luoda vahvempaa imagoa koko Jyväskylän ja lähialueiden seurana, ei ainoastaan Huhtasuon kaupunginosan.

  "Jyväskylä on vahva ja menestynyt liikunta- ja urheilukaupunki, joten haluamme tuoda seuramme nimessä selkeästi  ilmi olevamme Jyväskylästä", Ski Jyväskylän hallituksesta kerrotaan.

  Myös ampumahiihdossa kisaaminen Ski Jyväskylän väreissä tulee olemaan ensi talvena mahdollista, sillä seuraan on perustettu ampumahiihtojaosto. Lukuisa määrä ampuhiihtäjä on joutunut vuosia harrastamaan lajia Keski-Suomen ulkopuolella ja kiinnostus jyväskyläläisen ampumahiihdon käynnistämiseen on suuri. Haasteena on ampumahiihdon olosuhteiden saaminen kunnolliselle tasolle ja asiaa lähdetäänkin nyt viemään eteenpäin.

  Ski Jyväskylän toimintaan on todennäköisesti tulossa mukaan myös Kari-Pekka Kyrö, jonka toimitsijakieltoa Hiihtoliitto on purkamassa. Kyrö omaa valtavan tietotaidon ja asiantuntumuksen hiihdosta sekä haluaa päästä taas mukaan lajin pariin kehittämään jyväskyläläistä hiihtoa.

  "Kyrö kertoi toimitsijakiellon kumoamisprosessin olevan vielä hieman kesken mutta heti päätöksen jälkeen jatkamme keskusteluja Kyrön mahdollisesta mukaantulosta Ski Jyväskylän toimintaan".

  Uudistuneen Ski Jyväskylän tavoite on lähivuosina nousta valtakunnan yhdeksi kärkiseuroista. Tulevan kauden yksi tavoitteista on naisjoukkueen paluu takaisin kymmenen parhaan joukkoon SM-viesteissä.  Hyvällä fiiliksellä ja yhteistyöllä jatkamme siis Ski Jyväskylänä sitä laadukasta työtä, jota edeltäjänsä  Huhtasuon Hiihto 2000 on tehnyt. 

  Lähde: Ski Jyväskylän hallitus