Uutisen päiväys

2.3.2013← Takaisin

Hopeasomman henkiökohtaiset mestaruudet jaettiin Äänekoskella

Äänekosken Hopeasompa-viikonloppu alkoi henkilökohtaisilla matkoilla. Vanhimmassa ikäluokassa, 16-vuotiaissa, mestareiksi hiihtivät Puolangan Ryhdin Vilma Nissinen ja Paimion Urheilijoiden Aleksi Parttimaa.

Nissinen ei jättänyt kilpasiskoilleen jossittelun varaa 16-vuotisten naisten sarjassa. Vilma uusi viime vuoden voittonsa lähes puolen minuutin erolla.
– Pertsa on mennyt tänä talvena paremin ja näin isot erot oli kyllä yllätys. Olympialaisiin olisi joskus siistiä päästä ja Pyykkösen Tuulikilta olen saanut hyviä vinkkejä miten kisajännitystä voidaan poistaa, Mikko Virtasen valmennettava kertoi.
Reisjärven Pilkkeen Anni Alakoski oli kahtena edellisvuonna kuuden parhaan joukossa, mutta kaulaan ripustettiin SM-hopeaa.
– Hyvin meni, mutta joskus haluan vielä voittaakin kuten äiti on tehnyt, Anni hymyili historian ensimmäisen Hopeasompa-mestaruuden tyttönimellään Piispanen voittaneeseen Anne-äitiinsä viitaten.
Parttimaan nousujohteinen menestys hiihdon HS-finaaleissa jatkui tänään Äänekoskella. Aleksi jätti 16-vuotisten miesten kahdeksalla kilometrillä kahden viime vuoden mestarin Keravan Urheilijoiden Turo Sipilän reilun 17 sekunnin päähän.
– Kauan tätä on odotettu ja tosi hyvältä tuntuu. Pitkän nousun alla huudettiin, että Turo on vähän edellä ja siinä piti sitten vähän kiristää, tyytyväinen mestari kertoi kisan ratkaisuvaiheista.
Kolmen edellisen vuoden sijoitukset Aleksilla olivat yhdeksäs, neljäs, toinen ja nyt nousuputki kruunautui siis kultamitalilla.
– Turon kanssa ollaan hyviä kavereita, mutta hyvältä sen voittaminen silti tuntuu, Aleksi myhäili ja vilkaisi paljon puhuvasti kilpakumppaniinsa.
Turo Sipilää ei SM-hopea ymmärrettävästi täysin tyydyttänyt. Vielä viikko sitten Aleksi Parttimaa jäi KLL-kisassa taakse, tosin vain sekunnin erolla.
– Ei voi ihan olla tyytyväinen. Kesällä oli lonkkavaiva, mutta talven on hiihto kuitenkin tuntunut hyvältä, Turo selvitti.
13-vuotiaissa mestaruudet veivät Ester Vuorio ja Nico Bennert, 14-vuotiaissa Anita Korva ja Robin Sundsten ja 15-vuotiaissa Emelie Svenlin ja Santeri Pirneskoski.

Lähde: Kisajärjestäjien nettisivut
Lisää urheilijoiden kommentteja, kuvia ja tulokset: http://intra.aanekoski.fi/hopeasompa2013/