Uutisen päiväys

16.2.2017← Takaisin

Hiihtäjät jälleen mitalivauhdissa EYOF-kisoissa

Suomalaisten maastohiihtäjien vauhti oli torstainakin kohdallaan Kandillin hiihtokeskuksen rinteillä. Sievin Sisun Miska Poikkimäki hiihti poikien sprintissä hopeaa ja Mikkelin Hiihtäjien Jasmin Kähärä tytöissä pronssia.

Poikien sprintissä kisojen tuplamitalisti Miska Poikkimäki kiri komeasti hopealle kovan päiväurakan päätteeksi.

- Aika-ajo oli tosi väsynyttä ja vaikeaa, mutta päivän mittaa kulku parani. Venäläinen lähti finaalissa todella kovaa ja siihen vain iskin perään. Mahdollisimman kovaa yritin loppuun ja se riitti hyvin, Poikkimäki jutteli.

Leo Rantahalvari selvitti myös tiensä finaaliin, jossa sijoittui viidenneksi. Petteri Koivisto oli välierissä karsiuduttuaan kahdeksas ja ensimmäisenä eristä karsiutunut Arsi Ruuskanen 31:s.

Tyttöjen sprintissä Jasmin Kähärän pronssi ei tullut helposti. Kähärä luuli jo hetken karsiutuneensa puolivälierissä, mutta maalikamerakuvan perusteella hän löi ensin eräkakkoseksi ilmoitetun ranskalaishiihtäjän. Välierän Kähärä selvitti jo selvemmin ja finaalissa hän kiri upeasti aina kolmanneksi.

- Ihan huikeaa. En olisi uskonut tänne tullessa, että mitalin kanssa täältä lähdetään pois. Oli ihan huippusuoritus, 16-vuotias Kähärä riemuitsi.

Toisena suomalaisena välierävaiheeseen selvisi tytöistä Tiia Olkkonen, joka ei kuitenkaan pystynyt sairastumisen takia hiihtämään siinä. Olkkosen sijoitukseksi tuli 12:s. Josefiina Böök kompuroi oman puolivälierän lähdössä sijoittuen lopputuloksissa 17:nneksi. Noora Tivinen oli 25:s.

Poikien mäkihypyn joukkuekilpailun toinen kierros jouduttiin tuulen takia siirtämään sunnuntaille. Suomi on avauskierroksen jälkeen kilpailussa neljäntenä Slovenian, Ranskan ja Venäjän jälkeen 27,6 pistettä mitalista. Mico Ahonen hyppäsi 92 metriä, Jonne Veteläinen 89,5, Arttu Pohjola 85,5 ja Markus Virrantalo 83 metriä.