Uutisen päiväys

18.11.2012← Takaisin

Heikkinen voitti, Nousiainen seitsemäs Oloksella

  Matti Heikkinen nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle miesten vapaan 15 kilometrin kisan jälkeen. Suomalaismenestystä täydensi Ville Nousiaisen seitsemäs sija.

  – Helpottava suoritus kaiken kaikkiaan. Olen tiennyt olevani kunnossa ja sen, että mun kone on parempi kuin aikaisemmin. Nyt sain mitattua sen uloskin, Matti Heikkinen kertoo.
  Lauantaina mies sijoittui miesten perinteisen kympillä sijalle 32, mutta päävalmentaja oli luottavainen Heikkisen suhteen.
  – Ja oikeassa olin. Heikkinen on sellainen urheilija, joka lähtee ladulle aina voitto tai vähintäänkin mitalisija silmissä. Jos hän ei taistele kärkipaikoista, niin henkisesti on sama, onko mies sijalla kuusitoista tai kolmekymmentäneljä. Heikkinen kilpailee voittaakseen, päävalmentaja Magnar Dalen kertoo.
  – Ailahteluja tuloksissa tulee varmasti jatkossakin, mutta nyt saatiin kuitenkin jo näyttöä siitä, että mies on kunnossa, Matti Heikkinen sanoo luottavaisena.
  – Vähän vielä heijastui se viime viikon flunssa suoritukseen, mutta ei enää pahemmin, Heikkinen sanoo.

  Ville Nousiaisen seitsemäs sija oli Dalenin mielestä kelpo suoritus ja hyvä näyttö maailmancupia ajatellen.
  – Olen melko tyytyväinen viikonloppuun kokonaisuutena. Erityisesti Heikkisen voitto tänään, mutta myös Malvalehto ja Kyllönen perjantain sprintissä sekä miehistä Colliander ja Niskanen lauantain perinteisellä olivat hyviä signaaleja maailmancupia ajatellen.
  – Hiukan shokeeraavaa oli Justyna Kowalzcykin ylivoimaisuus. Kolme voittoa ja niistä perinteisen kisa ylivoimaisella aikaerolla, Dalen summaa.

  FIS Tykkikisa miesten 15km vapaa

  1. Matti Heikkinen 34.40,5
  2. Lukas Bauer CZE +9,9
  3. Jens Filbrich GER+28,5
  4. Tobias Angerer GER +32,1
  5. Sergei Dolidovich BLR +40,3
  6. Mark Starostin KAZ
  7. Ville Nousiainen +50,3

  Tuloslista kokonaisuudessaan järjestäjien sivulla:
  http://www.skimuonio.fi/fi/results_fi.php