Uutisen päiväys

6.1.2010← Takaisin

Heikkinen viides takaa-ajossa Cortinasta Toblachiin

Matti Heikkinen sijoittui viidenneksi Tour de Ski –kiertueen 36 kilometrin takaa-ajossa, joka hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla Cortina d’Ampezzosta Toblachiin. Heikkinen hävisi kilpailun voittajalle Norjan Petter Northugille 12 sekuntia, joka on myös Heikkisen ero Tourin kokonaistilanteessa kärkeen.

Toiseksi Italian alppiladuilla sijoittui Sveitsin Dario Cologna ennen Ruotsin Marcus Hellneriä. Northug ratkaisi voiton jälleen loppusuoralla edukseen.

Alun nousuosuudella Heikkinen kiri 45 sekunnin takaa-ajoasemasta kärkiryhmään 15 kilometrin kohdalla. Vetoapua Heikkinen sai Ranskan Jean Marc Gaillardilta. Lopussa Heikkisen rutistus ei riittänyt kärkikolmikon haastamiseen.

- Raaka päivä ja riskirajoilla vedettiin. Kaikki oli pelissä ja alkumatkan kiinniottaminen verotti voimia lopussa. Sain hyvää vetoapua Gaillardilta ja Kershawlta nousuosuudella. Laskuosuudella palauttelin enkä vetänyt metriäkään. Lopussa yritin vielä iskeä, mutta paras puhti oli poissa, Heikkinen kertasi urakkaa.

- Kärkeen ero kaventui ja vielä on mahdollisuuksia taistella hyvästä sijoituksesta Tourilla, Heikkinen sanoi.

Villi Nousiaisen alkumatka oli tuskaista, mutta sitten meno vertyi. Nousiainen sai edellään startanneita kiinni hyvällä tahdilla ja nousi lopulta sijalle 20. Ero kärkeen +3.24,2.

- Siirsin siteitä taaksepäin muutaman sentin ja se oli virhe. Sääret olivat alussa ihan tukossa. Sitten viiden kilsan jälkeen hiihto alkoi kulkea. Juuri nousun huipulla sain Vittozin ja Angrerin kiinni ja pääsin ryhmään mukaan. Lopussa yritin olla ryhmän piikissä, jotta pääsin hyvin mutkiin. Nyt jatketaan Tourin loppuun, Nousiainen kertoi.

Sami Jauhojärvelle takaa-ajo oli vaikea. Jauhojärvi putosi yli seitsemän minuutin päähän kärjestä sijalle 41.

- Huh huijaa. Huono hiihto. Alun nousu ja lopun lasku olivat vaikeita. En ole huippukunnossa ja se näkyy. Jalat ovat ihan pihalla enkä pääse mihinkään. Mahdollisuudet Tourin pisteille ovat menneet, mutta huomenna perinteisen kympille lähden taas täysillä, Jauhojärvi puhisi.

Torstaina miehet hiihtävät väliaikalähdöllä 10 kilometriä perinteisellä hiihtotavalla.

www.tour-de-ski.com
www.fis-ski.com