Uutisen päiväys

23.3.2013← Takaisin

Heikkinen seitsemästoista Falunin 15km perinteisellä

Miesten maailmancup-finaalissa Falunissa hiihdettiin lauantaina 15km perinteisen massalähtö. Matti Heikkinen hiihti kisassa 17:nneksi. Hän jäi kisan voittaneesta Eldar Rönningistä 37,5 sekuntia.

Matti Heikkinen sijoittui seitsemänneksitoista miesten 15 kilometrin perinteisen massalähdössä Falunissa. Kisassa hiihdettiin viidesti 3,3 kilometrin lenkki. Heikkinen lähti heti alussa vahvasti kärkeen tavoittelemaan irtiottoa.
- Hyökkäsin siihen, koska minulla ei ole mitään menetettävää tässä vaiheessa kautta. Yritin irti porukasta, mutta se ei onnistunut tällä kertaa, Heikkinen kertoo.
Irtiottoyritys kuluttaa voimia, mutta kyseessä oli tietoinen riskinotto urheilijalta.
- Kun hyökkää kärkeen ja jos porukka pysyy siinä mukana, niin kyllähän sitä tietää, että tulee lopussa tippumaan. Mutta pakko on yrittää.

Seitsemästoista sija ei luonnollisestikaan miestä tyydytä.
- Missään nimessä en ole kokonaisuuteen tyytyväinen, mutta jonkinmoisessa kunnossa sitä tietysti ollaan, että pystyy edes hyökkäämään, Heikkinen pyöritteli.
Huomenna vuorossa on maailmancupin ja maailmancup-finaalin päättävä 15 kilometrin takaa-ajo vapaalla hiihtotavalla. Taktiikka pysyy miehellä samana kuin tänäänkin.
- Hyökkäämään taas lähden ja täysillä painetaan huomennakin, Heikkinen lupaa.