Uutisen päiväys

24.11.2012← Takaisin

Heikkinen parhaana suomalaisena neljäs Jällivaarassa

  Miesten 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa Matti Heikkinen nousi parhaana suomalaishiihtäjänä neljänneksi. Myös Lari Lehtonen hiihti maailmancup-pisteille sijoittuessaan 20:nneksi.

  Päävalmentaja Magnar Dalen oli kisan jälkeen iloinen erityisesti Matti Heikkisen loppua kohti parantuneesta suorituksesta.
  - Vahva kisa Matilta. Alussa näytti siltä, että hän taistelee sijoituksista kymmenestä viiteentoista, mutta hyvin pystyi kiristämään loppu kohti. Kovia nimiä jäi kisassa taakse, esimerksiksi Northug (Petter) hyytyi lopussa. Kisan kärkikaksikko oli kyllä yllätys, Dalen summaa.
  Heikkinen itse oli suoritukseensa kohtuullisen tyytyväinen.
  - Ihan ok suoritus. Ei ollut kyllä mitään ajamisen iloa vielä tänään, mutta tyytyväinen täytyy olla, kun tuollaisella suorituksella hiihtää neljänneksi. Kyllä tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Heikkinen kertoo.

  Miesten kisan aikana lunta sateli hiljoksiin, mutta naisten kisan kaltaisia voimakkaita vaihteluita keliolosuhteissa ei nähty.
  - Nousut ladulla olivat todella nopeita ja mäen päältä lähdettiin suoraan laskuun ja mäen alla oli aina tiukka kurvi, joten pitää olla suorituskykyinen. Ei mun lempirata, mutta suoritukseen olen tyytyväinen, Heikkinen analysoi kisalatua.
  - Sukset toimivat hyvin. Tilanne vuoden takaiseen on todella paljon parempi suksien osalta. Ollaan vuoden viisaampia silläkin saralla ja tiimi on tehnyt hyvää työtä, Heikkinen kiittelee.

  Miesten 15km vapaa Jällivaaran maailmancup
  1. Martin Johnsrud Sundby NOR 30.37,0
  2. Alexey Poltaranin KAZ 30.45,9
  3. Marcus Hellner SWE 30.48,1
  4. Matti Heikkinen 31.07,2

  20. Lari Lehtonen 31.43,7
  37. Kari Varis 32.04,4
  58. Ville Nousiainen 32.38,3

  Tuloslista kokonaisuudessaan:
  http://www.fiscrosscountry.com/events-places/race-results/gaellivare,20654.html