Uutisen päiväys

3.10.2011← Takaisin

Hautamäki 15. ja Happonen 20. FIS kesä Grand Prix finaalissa

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011 päättyi maanantaina Saksan Klingenthaliin. Suomalaisittain iloisia uutisia - Janne Happonen teki hienon paluun kisa-areenalle ja joukkueen harjoittelu on aikataulussa.

   

  Klingenthalin HS 140-mäessä nähtiin iloisia suomalaisilmeitä kun Janne Happonen puki päälleen kilpailunumeron ja taisteli hienosti loukkaantumisen jälkeen ensimmäisessä kisassa. Klingenthal oli Matti Hautamäen ohjelmassa tarkistuspiste kesäharjoittelussa. Kärkisijat harjoituskierroksilla ja ensimmäisen kierroksen upea hyppy kertovat harjoittelun olevan aikataulussa. Hautamäki vastasi kisan suomalaisten parhaasta sijoituksesta – 15.

  Klingenthalin finaali kilpailun voiton vei Puolan Kamil Stoch 140,5 ja 135,5 metriä kantaneilla hypyillään. FIS kesä Grand Prix kiertueen voiton vei Itävallan Thomas Morgestern ennen päivän voittajaa, Kamil Stochia.

  Suomen mäkijoukkueella on haastava kesä takana ja nuorta sukupolvea on viety harjoittelun kautta eteenpäin. Matti Hautamäen väläytykset Klingenthalin harjoituksissa ja kisasuoritukset olivat mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelän mukaan aikataulun mukaiset.
  - Haastavan ja työntäyteisen kesän jälkeen alkaa työn tulokset näkymään. Uuden sukupolven kanssa on tehty paljon töitä kun Larinto ja Happonen olivat loukkaantuneina. Tuumaakaan ei ole annettu periksi, ainoa tie on harjoittelu. Tämä tulos ei ollut mikään ”Jackpot”, mutta sitä mitä täältä lähdettiin hakemaankin. Matin parhaimmat suoritukset täällä Klingenthalissa olivat kärkiluokkaa, aikataulussa ollaan. Ensimmäisen kierroksen loisto hyppy toi jännittävät asetelmat jo tähänkin kilpailuun, jopa TOP 5 oli mahdollinen, toteaa Niemelä tyytyväisenä kokonaisuuteen.

  Janne Happosen paluu maailman kärkihyppääjien tapahtui vauhdilla. Huolellisesti ja maltilla tehty kuntoutusjakso tuottaa tulostaan ja vasta kaksi viikkoa hypännyt ”Havu” hämmästytti iloisesti ja oli jo mukana kesä Grand Prix kisassa ja hienosti pisteillä. Päävalmentaja Niemelä on hyvillään Happosen paluusta.
  - Loistava ”come back”, Janne on tehnyt niin tunnollisesti töitä koko kuntoutusjakson ajan. Hyvällä tiellä Janne on, mutta mennään maltilla eteenpäin.Upea kaveri, kehui Niemelä.

  Anssi Koivurannan tasainen onnistuminen sai myös päävalmentajalta kiitosta.
  - Anssin tasainen varmuus on löytynyt kilpailuissa ja hän on vakiinnuttanut paikkansa pisteillä, toteaa Niemelä hyvillään.

  Harjoitukset jatkuvat kohti talvea.
  - Kesän työ jatkuu lokakuun lopulle asti. Harjoittelun rytmitys tähtää talvikauteen. Aikataulussa ollaan, toteaa Niemelä lopuksi.

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011
  3.10.2011 Klingenhtal GER, HS 140

  1. Kamil Stoch POL 279.3
  2. Gregor Schlierenzauer AUT 254.1
  3. Roman Koudelka CZE 251.4
  15. Matti Hautamäki 221.2
  20. Janne Happonen 208.0
  34. Olli Muotka 98.5

  Mäkihypyn FIS kesä Grand Prix 2011, kokonaiskilpailu
  1. Thomas Morgestern AUT 620
  2. Kamil Stoch POL 505
  3. Tom Hilde NOR 443

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com