20.3.2004← Takaisin

Happonen suurmäen Suomen mestariksi

Janne Happonen voitti suurmäen Suomen mestaruuden lauantai-iltana Kuopiossa. Puijon K120-mäessä hopealle liiteli Akseli Kokkonen, pronssille Janne Ahonen.

Happoselle Suomen mestaruus oli ensimmäinen aikuisten sarjassa talvella. Se heltisi 130 ja 121 metrin hypyillä. Kokkonen hävisi lopulta 5,6 pistettä. Kokkonen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kahdeksas, mutta toisen kierroksen illan pisin hyppy (133 metriä) lennätti hänet hopealle. Ahonen hävisi Kokkoselle 0,9 pistettä.

Matti Hautamäki oli vielä ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena, mutta joutui toisella kierroksella hyppäämään vaikeissa tuulioloissa. 79 metriin jäänyt hyppy pudotti puolustavan mestarin 17:nneksi.

Toni Niemisen maineikas mäkihyppyura päättyi SM-kisojen viidenteen sijaan nykyisessä kotimäessä.

Mäkikotkat jatkavat SM-kilpailujaan ensi viikonloppuna Rovaniemellä. Perjantaina ohjelmassa on joukkuemäki, lauantaina kilpaillaan mitaleista normaalimäessä.