5.3.2004← Takaisin

Hannu Mannisen hurjat tuuletukset villiinnyttivät Salpausselän yleisön

Hannu Manninen antoi tuhatpäiselle lahtelaisyleisölle sitä mitä se oli tullut hakemaan. Upean takaa-ajon, jonka lopputuloksesta ei loppujen lopuksi ollut epäselvyyttä. Maailmancupin voitto varmistui sprinttikilpailun kolmannella sijalla. Mannisen pahin kilpailija, Saksan Ronny Ackerman sijoittui vasta kymmenenneksi. Uransa ensimmäisen voiton otti Japani Daito Takahashi.

Takahashi oli kilpailun johdossa jo mäkiosuuden jälkeen ja piti sijansa loppuun asti. Toiseksi hypännyt Itävallan Felix Gottwald kiristi eron 47:stä sekunnista 1,1:een sekuntiin ja otti hopean.

Kisan kolmanneksi sijoittunut Manninen kuvaili oloaan: "rauhallinen, rento, onnellinen ja helpottunut". Manninen kertoi arvostavansa maailmancupin voiton korkealle ja toivoo tuloksen tuovan henkistä varmuutta myös tulossa oleviin arvokisoihin.´

Yhdistetyn maailmancup jatkuu Salpausselällä vielä lauantaina ja palkintorahoja noutaessaan Manninen lupasi palata samaan paikkaan seuraavana päivänä uudestaan. Cup-voiton varmistaminen ei vienyt mieheltä motivaatiota jatkaa kautta edelleen - unohtamatta SM-kilpailuja kotiladuilla Rovaniemellä maaliskuun viimeisenä viikonloppuna.

Samppa Lajunen oli uransa toiseksi viimeisessä maailmancupissa neljäs, Jaakko Tallus yhdeksäs, Jouni Kaitainen 13:s ja nuorten MM-kisoissa paikkansa ansainneet Anssi Koivuranta 24:s ja Janne Ryynänen 41:s.

Vasta 15-vuotias Koivuranta oli mäen jälkeen seitsemäs. Hyppy ei hänen omasta mielestään ollut "normaalia" kummempi, sillä saavutettu sija oli nuoren miehen mielestä yli odotetun. Hiihtokin sujui hienosti huolimatta että selkä edelleen vaivasi.