Uutisen päiväys

28.11.2004← Takaisin

Hannu Manninen omaa luokkaansa yhdistetyn sprintissä

Lauantaina perinteisen yhdistetyn kakkossijan hurjalla hiihdolla saalistanut Hannu Manninen otti sprintissä jälleen paikkansa ykkösenä – ja murskaavan ylivoimaisesti.

Hannu Manninen onnistui mainiosti jo hienoissa olosuhteissa hypätyllä mäkiosuudella Rukan HS 142 metrin mäessä. Hän pääsi lähtemään hiihto-osuudelle 0,58 sekuntia mäen voittaneen USA:n Todd Lodwigin jälkeen sijalta yhdeksän. Lauantain kilpailun voittanut oli mäkikisassa vasta 20:s, 1.23 mäen voittajasta.

Hannu Manninen lähti 7,5 kilometrin hiihtoon määrätietoisesti ja puolen matkan vaiheilla hän pääsi Lodwigin tuntumaan ja ohitti miehen vajaassa 5 kilometrissä. Loppumatkasta hänen ei enää tarvinnut pistää kaikkeaan peliin ja maalisuoralla oli varaa tuuletella ja nauttia yleisön rajusta kannustuksesta.

”Yllättävän helposti se voitto tuli ja isolla erolla. Vaikeampi kuitenkin kuin eilen oli hiihtää. Ajatus oli hiihtää jonkin aikaa perässä Lodwigin perässä ja tasata vauhtia. Menin ohi, en silti mitenkään kiristänyt vauhtia. Nyt on tosi hyvä fiilis ja tsemppiä tuleviin kisoihin,” kommentoi Manninen maalissa. ”Päivän suoritus oli erinomainen. Tosi hyvä jatkaa”.

Lauantaina voittaja Ronny Ackerman nousi mäen jälkeen upeasti ja oli kolmas mies podiumilla ohitettuaan maalisuoralla kompuroineen maanmiehensä Felix Gottwaldin niukasti.

Mannisen voiton lisäksi suomalaisista cup-pisteille yltivät Jaakko Tallus, joka oli 12:s ja Jouni Kaitainen, jonka sijoitus oli 15:s.

Suomen joukkueen junioreista Anssi Koivurannan,16, kohtalona oli jälleen hylkääminen mäkihypyn painoindeksisäännön perusteella. Vaikka mies valmistautui kisaan syömällä perhepitsaa ja muutenkin mässäämällä, ei paino lopullisessa punnituksessa vieläkään riittänyt. Kun suksia oli jo ehditty lyhentää niin paljon kuin mahdollista, tuli nuoren miehen osalle jo toinen hylkääminen ja pahimmassa mahdollisessa paikassa – kotimäen antama etu jäi kuusamolaiselta hyödyntämättä.

Tulokset. www.fis-ski.com