27.1.2004← Takaisin

Hannu Manninen jälleen voittoon Japanissa

Hannu Manninen vahvisti asemiaan yhdistetyn maailmancupin kärjessä ottamalla voiton myös Sapporon sprinttikilpailussa. Muidenkin suomalaisten panos oli hyvä ja Suomi johtaa selvästi myös maiden välistä cupia.

Sapporon sprinttiyhdistetyn kärjessä oli mäen jälkeen Itävallan Christoph Bieler. Myös Suomen Jouni Kaitainen onnistui hypyssään erinomaisesti. Hän starttasi ladulle lähes yhtä aikaa Bielerin kanssa - aikaero 0.05 sekuntia. Muut suomalaiset olivat lähes tasoissa. Samppa Lajunen yhdeksäntenä 1.08 kärkeä jäljessä, Jaakko Tallus sijalla 11 kärjen jäljessä 1.20 ja Hannu Manninen sijalla 12 kärjestä 1.24.

Hiihdossa Hannu Manninen näytti taas vahvuutensa. Hän oli hiihto-osuuden nopein ja kisan voittajana maalissa 6,5 sekuntia ennen Norjan Petter Tandea, joka oli mäkiosuuden jälkeen viides ja oli viidenneksi nopein myös hiihto-osuudella. Mäen jälkeen johdossa ollut Bieler oli kilpailun kolmas. Hiihto-osuudella hän oli vasta 28:ksi nopein.

Jouni Kaitainen oli myös hiihtoajassa heti Bielerin jälkeen tuloksissa eli 29:s. Se merkitsi kokonaiskilpailussa viidettä sijaa, joka on lahtelaisen paras tulos tällä kaudella. Viime vuonna hän oli kerran kolmantena ja kerran viides.

Samppa Lajunen nousi hiihto-osuudella kaksi sijaa ja oli kahdeksas. Jaakko Tallus oli 11:s.

Kun Saksan Ronny Ackerman ei ollut lainkaan mukana kilpailussa, lisäsi Hannu Manninen johtoaan komeasti. Mannisella on koossa 970 mc-pistettä. Toisena olevalla Ackermanilla on 795 pistettä. Kolmantena on Samppa Lajunen 699 pisteellä.

Maiden välistä kilpailua johtaa Suomi 2045 pisteellä. Toisena on Saksa, 1987 pistettä ja kolmantena Itävalta 1522 pistettä.