Uutisen päiväys

8.6.2015← Takaisin

FIS vahvisti maailmancupien kalentereita Varnassa

    Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) vahvisti tulevan kauden maailmancup-kalentereita hallituksensa kokouksessa Varnassa. Suomalaisittain ilahduttavaa on, että Suomi sai edelliskautta enemmän kisatapahtumia.

    Rukalla hiihdetään marraskuussa jälleen kolme maastohiihdon maailmancupin osakilpailua, kun maailmancup alkaa jälleen kolmen osakilpailun Ruka Triple –tourilla 27. –29. marraskuuta. Kuopiossa jo perinteeksi muodostunut mäkihypyn maailmancupin osakilpailu saa maaliskuussa seurakseen yhdistetyn maailmancupin osakilpailun. Lahden MM-esikisoissa Salpausselän Kisoissa nähdään tulevana talvena myös naisten mäkihypyssä maailmancupin osakilpailu.

    ”Vaikka tulevana talvena ei ole muita arvokisoja kuin lentomäen MM-kilpailut, luvassa on erittäin mielenkiintoinen kilpailukausi. Tour de Ski ja kauden päättävä Ski Tour Canada ovat urheilijoiden mielessä. Suomessa järjestettävien maailmancupin osakilpailuiden määrä on suurimmillaan, ja sen lisäksi urheilijoidemme mielissä siintävät vahvasti jo Lahti 2017 -kotikisat”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo.

    Maastohiihdon osalta maailmancupien kalenterit vahvistettiin kauteen 2018/19 asti, mutta tarkennuksiin on mahdollisuuksia tarvittaessa. Kokouksessa vahvistettiin myös Lahden MM-kilpailuiden ohjelma. Maailmancupien palkintorahat säilyvät pohjoismaisten lajien osalta Sveitsin frangeissa ennallaan, mutta frangin kurssi vakioidaan 15.10. tilanteen mukaan kilpailujärjestäjille tasapuolisen tilanteen saamiseksi.